Drie nieuwe ervaren consultants voor Protiviti in VS

06 september 2014 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Protiviti, een wereldwijd consultancybureau gespecialiseerd in Governance, Risk and Compliance (GRC) advisory, heeft de afgelopen maand zijn VS praktijk versterkt met de aanvulling van drie ervaren consultants. Steve Altier heeft het Minneapolis kantoor versterkt, Peter Firestone zal in Los Angeles gevestigd worden en Seth Twery heeft zich bij het Charlotte kantoor gevoegd.

Steve Altier heeft het Minneapolis kantoor versterkt als managing director, waar hij zich zal binnen de Internal Audit en Financial Advisory praktijk zal richten op financiële dienstverlening. Altier heeft 18 jaar professionele ervaring en is een expert in public company SOX compliance, Investment Company (1940 Act) asset management compliance en SEC registered broker dealer compliance. Hij heeft daarnaast significante ervaring in het leveren van business advisory diensten, inclusief diensten die gerelateerd zijn aan het begeleiden van beursgangen. Voordat hij bij Protiviti werkte, was Altier partner bij een Big 4 bureau, waar hij verantwoordelijk was voor interne en externe audits binnen het financial services segment. Altier behaalde een bachelor of science in business aan de Universiteit van Minnesota. Hij is een lid van het American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) en de Minnesota Society of Certified Public Accountants.

Peter Firestone heeft zich bij het consultancybureau gevoegd als managing director in Los Angeles. Firestone leidt Protiviti’s westelijke regio Business Performance Improvement (BPI) praktijk. Firestone heeft meer dan 25 jaar management consultancy ervaring en het bedienen van klanten in de technologie-, media-, telecommunicatie- en life sciences sector. Hij leidde vele business performance improvement programma’s, waaronder die met een focus op financiële transformaties, shared services, post-fusie integraties, customer/channel strategy en digital business. Voordat hij zich bij Protiviti voegde was Firestone managing director bij Accenture, binnen de Finance & Enterprise Performance praktijk. Voor Accenture was Firestone een partner bij Deloitte.

Protiviti banner

Seth Twery is toegetreden tot het Charlotte kantoor als managing director. Zijn focus ligt op het leveren van technology-enabled risk en compliance oplossingen voor klanten in het financial services segment. Twery heeft 30 jaar ervaring in het werken met banken en kredietinstellingen voor consumenten, inclusief het ontwerpen en toepassen van innovatieve technologie oplossingen gericht op operations, toezicht, risk en compliance, en anti-money laundering praktijken (ALM). Voordat hij zich bij Protiviti voegde, werkte Twery 18 jaar bij IBM, waaronder 12 jaar als risk en compliance leider voor Noord-Amerika. Zijn professionele prestaties omvatten het ontwerp, de ontwikkeling en de uitrol van meer dan 20 fraude- en operational risk oplossingen, waarbij hij financiële dienstverleners ondersteunde bij de transformatie van financiële misdaad operaties, en AML systeemintegratieprojecten leidde voor meer dan 50 financiële instellingen.

Naast zijn ervaring bij IBM was Twery ook een senior manager bij een Big 4 bureau, waar hij werkte aan creditcardtechnologie en strategische systeemplanning voor nationale retailers en banken. Daarvoor was hij een principal van het boutique adviesbureau en payment specialist Carmody en Company. Hij behaalde een bachelor of science in wiskunde aan de University of North Caroline in Chapel Hill.