AlixPartners kaapt Hoofd van Roland Berger Zwitserland

20 augustus 2014 Consultancy.nl

De Managing Partner van Roland Berger Strategy Consultants in Zwitserland, Beatrix Morath, heeft besloten om het bureau te verlaten om zich te kunnen voegen bij concurrent AlixPartners. Morath zal haar werk voor AlixPartners beginnen in oktober, in de rol van Managing Director, en zal gevestigd zijn in Zürich.

Na haar afstuderen aan de Fachhochschule Pforzheim (Duitsland) / Hanzehogeschool Groningen startte Beatrix Morath haar carrière in de bankensector. Eerst rondde zij een traineeship af bij Deutsche Bank, en daarna werkte zij twee jaar in het Corporate Banking segment. In september 1997 zette ze de stap naar de adviesbranche, en koos voor Roland Berger. Bij het Duitse strategy consulting bureau werkte Morath – die gespecialiseerd is in restructuring en management consulting – zich vlug op. In 2001 werd zij tot partner benoemd en zes jaar later tot senior partner.

Beatrix Morath joins AlixPartners in Switzerland

De afgelopen 10+ jaar speelde de senior partner – Morath verhuisde naar Zwitserland in 2001 – een hoofdrol in het opbouwen van het Zwitserse kantoor van Roland Berger, tot zijn huidige grootte van zo’n 70 medewerkers. In haar laatste rol was zij Managing Partner van de Zwitserse operaties, een positie die zij invulde sinds 2012. Aan die periode komt nu een eind – Morath heeft besloten om zich per 1 oktober te voegen bij branchegenoot AlixPartners, en daar een nieuwe uitdaging aan te gaan. Fred Crawford, CEO van AlixPartners, is ingenomen met het aannemen van Morath. “Beatrix brengt sterke vaardigheden en expertise met zich mee die perfect passen bij de behoeftes van onze klanten.”

Naast haar werk voor Roland Berger / AlixPartners, zetelt Morath in de Advisory Board van de Department of Economics aan de Universiteit van Zürich, en neemt ze plaats in de Raad van Commissarissen van het familiebedrijf Lienhard Office Group, een toonaangevende fabrikant en leverancier van kantoormeubelen.

Concurrentie
De verhuizing naar AlixPartners is opnieuw een recent voorbeeld van de intensiverende (senior-level) talentwedijver tussen consultancybureaus in het Duitstalige (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk) herstructureringslandschap. Twee maanden geleden kaapte AlixPartners nog een andere Roland Berger senior partner weg; Joost Geginat, die voorheen ook co-chairman was bij het bedrijf. En begin 2014 trok McKinsey & Company zeven senior herstructureringsexperts weg bij Roland Berger in Duitsland, in lijn met McKinsey’s strategische doel om zijn herstructureringsdiensten binnen Europa uit te breiden. Roland Berger zelf zat ook niet stil; het trok zelf meerdere hooggeplaatste consultants aan van tier-1 concurrenten. Qua omvang ligt het adviesbureau in de Duitstalige markt nog altijd voor op zijn hoofdconcurrenten, zoals strategy consultants en herstructureringsexperts.

Roland Berger Zwitserland
Het gat dat achtergebleven is door het vertrek van Morath zal gezamelijk overgenomen worden door het Zwitsers Managementteam, welke bestaat uit Sven Siepen, Matthias Hanke, Philipp Angehrn en Michael Wette (die zojuist uit Zwitserland teruggekomen is na een periode in het Midden-Oosten).

Management Team of Roland Berger Switzerland

* Vier partners (Max Falkenberg, Nils Kuhlwein von Rathenow, Klaus Kremers en Timo Kamp) en drie Principals.

Nieuws

Meer nieuws over