p2 adviseur leidt Jeugdteams gemeente Dordrecht

11 augustus 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In september vorig jaar startte Robbin Pennings bij programma- en projectmanagement bureau p2. Pennings is binnen het adviesbureau lid van Team Jeugdzorg en houdt zich bezig met het ontwikkelen van een visie, strategie en de transitie omtrent de Jeugdzorg-decentralisatie, die vanaf 2015 ingaat. In het kader van de decentralisatie is Pennings sinds vorige maand actief als Kwartiermaker Jeugdzorg bij de Gemeente Dordrecht. Een kort portret van de jeugdzorgexpert:

Robbin Pennings
In 2011 behaalde Pennings zijn master Religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens zijn studie was hij werkzaam als Pedagogisch medewerker bij Lindenhout, een jeugdzorgorganisatie in Midden-Gelderland. Tijdens zijn studie werkte hij er als Projectleider, een rol die hij tot 2013 zou aanhouden. Bij Lindenhout hield hij zich bezig met het bedenken, implementeren en ontwikkelen van een project dat probleemjongeren en mensen uit het bedrijfsleven van elkaar laat leren. Hierbij was hij verantwoordelijk voor het enthousiasmeren en het creëren van een draagvlak bij zowel jeugdzorgorganisatie als bij bedrijven en probleemjongeren. Hierbij gaf hij leiding aan groepsprocessen en coachte jongeren en professionals.

Robin Pennings - p2

Pennings voegde zich in 2013 bij p2, een programma- en projectmanagementbureau uit Rossum. Van oktober 2013 tot april 2014 bracht hij de samenwerking tussen verschillende afdelingen bij Rijkswaterstaat in kaart. Het betrof een project vanuit de Radboud Universiteit Nijmegen om de samenhang tussen processen binnen de Rijkswaterstaat overzichtelijk te maken. Het doel hiervan was de samenwerking en kostenbesparing rondom dit project te optimaliseren. Vanaf mei afgelopen jaar tot heden is Pennings bezig geweest verbanden in het sociaal domein in kaart te brengen voor de gemeente Oude Ijsselstreek ten behoeve van de transitie in het sociaal domein.

Jeugdteams Dordrecht
Sinds juni 2014 is Pennings Kwartiermaker Jeugdteams bij de gemeente Dordrecht. In het kader van de aankomende decentralisatie omtrent Jeugdzorg heeft hij de opdracht gekregen deze te concretiseren. Op 1 januari 2015 zal de decentralisatie een feit zijn: “Daarom moet het nu concreet gemaakt worden en daar richt deze opdracht zich op. Op 1 januari staat er een team dat gefaciliteerd is om hun taken uit te voeren, ingevoerd is in de lokale problematiek en als een team opereert” aldus Pennings.