Deloitte Corporate Finance koopt Kavanagh Fennell

01 juli 2014 Consultancy.nl

Deloitte heeft Kavanagh Fennel gekocht, een van Ierland’s toonaangevende organisaties op het gebied van recovery- en insolventiediensten. Alle 53 werknemers van Kavanagh Fennell zullen de overstap maken naar Deloitt’s Corporate Finance praktijk. Financiële details van de deal zijn niet vrijgegeven.

Kavanagh Fennell werd opgericht in 1997 door voormalig Deloitte werknemer Tom Kavanagh en Ken Fennell, en specialiseert zich in recovery- en insolventiediensten. De dienstverlening omvat surséances, gerechtelijke liquidaties, pre-pack diensten en het sluiten van informele akkoorden met crediteuren. De Ierse organisatie heeft de afgelopen jaren een sterk track record opgebouwd, vooral door hun betrokkenheid met diverse bekende Ierse die werden getroffen door de financiële crisis. De afgelopen drie jaar adviseerde Kavanagh Fennel bij meer dan 450 insolventie- en recovery projecten, waaronder Liam Carroll en Fleming Construction Group.

Deloitte is een van de grootste accounting- en consultingorganisaties ter wereld en biedt audit-, tax, consulting en corporate finance diensten aan publieke en private klanten. In Ierland zijn ongeveer 1.350 mensen werkzaam vanuit kantoren in Dublin, Cork en Limerick. Deloitte’s Corporate Finance team in Ierland bestaat momenteel uit ongeveer 100 adviseurs.

Deloitte buys Kavanagh Fennell

Financial Advisory
In lijn met Deloitte’s ambitie om zijn financial advisory dienstenaanbod verder uit te breiden in Ierland, besloot de organisatie om Kavanagh Fennell in te lijven. Volgen het Big 4 kantoor zal de overname een boost geven aan zijn insolventie- en restructuring diensten, en bovendien profiteren van de aanvullende sterkstes op het gebied van forensics, een van de snelstgroeiende service lines voor Deloitte in het land. “Als Ierland’s herstel doorgaat blijven we anticiperen op een toenemende vraag naar restructuring diensten en deze overname stroomlijnt onze forensics- en restructuring aanbod om te voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten,” zegt Brendan Jennings, Managing Partner van Deloitte Ierland.

De drie partners van Kavanagh Fennell – Tom Kavanagh, Ken Fennell en David Van Dessel – zullen zich bij Deloitte voegen als partners en rapporteren aan Martin Reilly, hoofd van Deloitte’s Ierse Corporate Finance praktijk. “Deze overname geeft ons de schaal om met grotere klanten te werken en de toegang tot een breed nationaal en internationaal netwerk door Deloitte, terwijl we ook profiteren van bestaande klanten, voor wie alles ‘business as usual’ blijft,” aldus Kavanagh Fennell co-oprichter Kavanagh.

Nieuws

Meer nieuws over