KPMG koopt Duitse chemie consultancybureau Stratley

29 juli 2014 Consultancy.nl

Adviesorganisaties KPMG heeft Stratley gekocht, een in Duitsland gevestigde management consultancy, gespecialiseerd in de chemicaliënindustrie. 35 werknemers in drie landen (Duitsland, China en Dubai) zullen zich bij lokale KPMG kantoren voegen. Een overnamesom is niet bekendgemaakt.

Stratley werd opgericht in 2005 en in de afgelopen 9 jaar groeide het adviesbureau uit naar een team van 35 mensen, gevestigd in Keulen, Hamburg, Shanghai en Dubai. De focus van Stratley ligt exclusief op de chemicaliën industrie, het ondersteunen van klanten met diensten als strategieontwikkeling, portfolio management, reorganisaties en operationeel management.

De Duitse landenorganisatie van KPMG werd opgericht in 1890 en heeft momenteel 30 locaties door het hele land. Met een omzet van €406 miljoen behoort KPMG Advisory tot een van de top 10 spelers in de Duitse consulting markt.

KPMG koopt Stratley

Volgens Leif Zierz, Hoofd van de Transactions & Restructuring praktijk van KPMG in Duitsland, zal de fusie KPMG’s service portfolio aan klanten in het chemicaliënsegment een boost geven. “De chemicaliënindustrie heeft te maken met significante uitdagingen zoals stijgende ruwe grondstoffen- en energiekosten en meer wetgeving ten aanzien van milieubescherming en klimaatverandering. Ook de druk van concurrenten neemt alsmaar toe. In al deze gebieden, vullen de competenties van KPMG en Stratley in management consultancy elkaar uitstekend aan. Samen zijn we in de positie onze klanten beter de ondersteunen, van strategische consulting tot uitgebreide management consulting binnen hun complete waardeketen. Stratley’s bewezen industriecompetentie zal ons hepen om onze klanten in de chemische industrie nog beter te kunnen ondersteunen.”

Stratley zal worden geïntegreerd binnen KPMG’s Advisory business unit en Chemicals Industry Practice. Walter Bürger-Kley, een van Stratley’s drie Managing Partners, is benoemd tot het nieuwe hoofd van KPMG’s Chemicals Practice, met een focus op strategic- en management consulting. Volgens hem ligt het belangrijkste voordeel van de integratie met KPMG in het wereldwijde netwerk van de big4 organisatie. “Sinds onze oprichting heeft Stratley zich als doel gesteld wereldwijd de beste consultancy voor de chemische industrie te zijn. Met zijn wereldwijde netwerk, biedt KPMG het optimale platform om deze reis gezamenlijk voort te zetten, wat voor onze klanten van groot voordeel is. 

KPMG - Global Chemicals Institute

Overnames
De afgelopen maanden was KPMG Advisory met name actief op de M&A markt, vooral in de VS. De Amerikaanse praktijk kocht recentelijk St. Charles Capital (Corporate Finance), Zanett Commercial Solutions (Technology), BBK (Restructuring) en Rothstein Kass (Accounting).

Nieuws

Meer nieuws over