Gedetacheerde Consultant ontslagen door vlindertattoo

18 juli 2014 Consultancy.nl

In de UK is ophef ontstaan in de adviesbranche na het nieuws dat een gedetacheerde sales consultant ontslagen is vanwege een tattoo van een vlinder op haar voet.

Jo Perkins, tot voor kort werkzaam voor facility management diensterlener Salisbury FM, is ontslagen vanwege een vlindertattoo op haar linkervoet. De vrouw was al geruime tijd de eigenaar van het versiersel op haar voet, en ondervond hier bij andere werkgevers nooit last van.

Na vijf maanden bij Salisbury FM werd echter een ‘no tattoos on show’-regel vastgesteld, die ervoor zorgde dat de vrouw haar baan verloor. Het betrof dus niet een verbod op tatoeages, maar op zichtbare tattoos. Aangezien Perkins zich in haar rol als sales consultant dient te kleden naar de dresscode van haar functie, was haar tatoeage niet te camoufleren. Sokken of een pleister waren geen oplossing, aangezien de tattoo eigenaresse zich in zakenjurkjes hijst, met daaronder pumps die haar vlinder ontbloten.

Consultant ontslagen door vlindertattoo

Not done
Perkins was aan Salisbury FM verbonden door een contract via een uitzendbureau. In haar werkzaamheden was zij niet in contact met cliënten die de tatoeage eventueel not done zouden kunnen vinden. Perkins denkt er over na om haar werkgever aan te klagen voor discriminatie: “In mijn loopbaan voor verschillende high-level bedrijven heb ik nog nooit zoiets belachelijk gehoord als dit.” In de vijf maanden dat ze voor het bedrijf aan het werk was, werd zij geprezen voor haar vooraanstaande werk.

Geen zaak
Personeelsadvocaat Nichoals Lakeland van advocatenkantoor Silverman Sherliker verwacht niet dat Perkins hier een zaak van kan maken, aangezien ze niet direct voor het bedrijf werkte, maar via een uitzendbureau. “Aangezien zij geen werknemer is kunnen ze met zo’n beetje alles wegkomen, omdat het geen discriminatieding is”, aldus de advocaat.

Nieuws

Meer nieuws over