Rijken verkiezen dierenwelzijn boven mensenrechten

17 juli 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sterk vermogende mensen geven meer om dierenwelzijn dan om mensenrechten, blijkt uit een recent rapport van zakelijke dienstverlener Capgemini. Waar dierenwelzijn op de vijfde plek staat van de belangrijkste sociale en maatschappelijke doelstellingen, komen mensenrechten pas op de negende. 

Capgemini interviewde meer dan 4.500 High Net Worth Individuals (HNWIs) – mensen met een vrij besteedbaar vermogen van meer dan $1 miljoen – uit 23 verschillende landen verspreid over vijf continenten om te bepalen welke sociale thema’s men het meeste aan het hart gaat. 

Op de vraag “Aan welke van de volgende problemen spendeert u momenteel geld, tijd of expertise?” worden gezondheid, onderwijs en het welzijn van kinderen het vaakst genoemd. Gezondheid werd vaker genoemd door respondenten boven de 60 jaar (37,3%) dan door respondenten onder de 40 jaar (29,6%). Bovendien stelden vrouwen gezondheid (36%) bovenaan de prioriteitenlijst, een stuk meer dan mannen (31,2%) dit deden. 

High Net Worth Individuals

Onderwijs, #2 op de prioriteitenlijst van HNWIs, wordt veelal door respondenten boven de 60 jaar (35,3%) genoemd. Vermogende particulieren in Latijns-Amerika (50,2%) vinden onderwijs ook zeer belangrijk, gevolgd door respondenten uit het Midden-Oosten en Afrika (46,5%). 

Dierenwelzijn vs mensenrechten
Opvallend te noemen is dat mensen meer geven om dierenwelzijn ten opzichte van mensenrechten. Dierenwelzijn wordt ook belangrijker gevonden dan klimaatveranderingen, het verkleinen van armoede, inkomensverschillen en ras- en genderproblematiek.