Deloitte, KPMG en BDO in Top 50 favoriete werkgevers

24 juni 2014 Consultancy.nl

Shell is de populairste werkgever onder Nederlandse hoogopgeleiden, zo blijkt uit het jaarlijkse Imago Onderzoek van vakblad Intermediair. Ook de consultancybranche is dit jaar in grotere mate vertegenwoordigd in de ranking. KPMG stijgt in de lijst en Deloitte en BDO komen nieuw binnen in de ranking van populairste werkgevers.

Intermediair Imago Onderzoek
Al ruim tien jaar meet vakblad Intermediair ieder jaar het arbeidsimago van Nederlandse organisaties onder ruim 4.000 HBO’ers en WO’ers tot 45 jaar. In het Intermediair Imago Onderzoek (IIO), uitgevoerd door Motivaction, wordt gekeken naar de ambities, wensen en verwachtingen van studenten ten aanzien van werkgevers. De 50 populairste bedrijven worden opgenomen in de uiteindelijke lijst.

De afgelopen vijf jaar werd de lijst aangevoerd door Rabobank, maar na vorig jaar al naar plek twee te zijn gestegen, heeft Shell dit jaar de Rabobank van de eerste plaats verstoten. Philips weet net als de afgelopen twee jaar de derde plek te behouden. De top tien wordt verder aangevuld door grote multinationals als Unilever (#4), diverse banken – ING (#5) en ABN Amro (#7) – lucht-vaartmaatschappij KLM en brouwerij Heineken (#9). Een overzicht van de top 10:

Top 50 favoriete werkgevers

Adviesbranche
In de lijst van 2014 hebben drie zakelijke dienstverleners een plek weten te veroveren. Deloitte staat het hoogst genoteerd (#33), bovendien mag het zich de snelste stijger in de lijst noemen. Big 4 branchegenoot KPMG, die de afgelopen elf jaar genoteerd stond in de top 50, steeg ten opzichte van 2013 twaalf plekken – van #47 naar #35. Ook accountants- en adviesorganisatie BDO komt nieuw binnen in de lijst, en staat genoteerd op #50.

Nieuws

Meer nieuws over