p2 organiseert Masterclass verbindend onderhandelen

18 juni 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

p2 projectmanagement organiseert samen met Platform31 van 27 t/m 29 augustus op hun kantoor in Rossum de Masterclass ‘de kunst van het verbindend onderhandelen’. De Masterclass duurt drie dagen en is geschikt voor professionals die ervaring hebben in MGA (Mutual Gains Approach), verbindend onderhandelen en/of procesmanagement en zich willen verdiepen of inspiratie op willen doen. 

Vandaag de dag is co-creatie en ketensamenwerking steeds belangrijker voor organisaties en er ontstaan anno 2014 veel meer samenwerkingsvormen dan voorheen. Zo worden bijvoorbeeld grote infrastructuurprojecten doorgevoerd via pubiek-private samenwerkingen (PPS) en op kleinere schaal staan co-creatie en ketensamenwerking steeds vaker aan de basis van de dienstverlening van organisaties. Daarnaast zorgen aanhoudende trends als duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen voor steeds hogere eisen aan organisaties. Deze ontwikkelingen veranderen de dynamiek waarin bestuurders en managers opereren. Waar men vroeger alleen intern hoefde te schakelen wordt de noodzaak voor meer samenwerking met externe partijen door deze ontwikkelingen alsmaar groter. 

p2 - De kunst van het verbindend onderhandelen

Het goed met stakeholders kunnen samenwerken, initiatieven te starten en alle partijen mee te krijgen in een gemeenschappelijke richting is een behoorlijke uitdaging. Tijdens de drie dagen durende Masterclass ‘de kunst van het verbindend onderhandelen’ nemen de initiatiefnemers p2 en Platform 31 de deelnemers mee in dit proces. Deelnemers leren er bijvoorbeeld om coalities te smeden, partijen bij elkaar te brengen en de eigen positie/rol in dit soort processen beter duidelijk en inzichtelijk te maken voor anderen. De sessies worden verzorgd door diverse sprekers en docenten van uiteenlopende organisaties, waaronder p2, Over Morgen, DRIFT en Platform31*. 

Voor meer informatie en aanmelden zie het event Masterclass Verbindend Onderhandelen.

* Over Morgen is een adviesbureau voor ruimtelijke ontwikkeling. Drift is een onderzoeksinstituut voor transities richting duurzaamheid. Platform 31 is een kennis- en netwerkorganisatie voor stedelijke en regionale ontwikkeling.