Ex-ING topman Saul van Beurden in RvC van Quint

09 mei 2014 Consultancy.nl

Managementadviesbureau Quint heeft Saul van Beurden aangesteld als Commissaris. Van Beurden heeft de afgelopen jaren diverse management posities bekleed bij onder Marsh en ING. 

Saul van Beurden heeft zijn sporen ruim verdiend in het internationale bedrijfsleven. Van 2003 tot begin 2013 is hij in diverse functies werkzaam geweest bij de ING, waarbij hij de laatste 2,5 jaar als COO/CIO Retail Banking verantwoordelijk was voor alle internationale operaties en IT voor ING Direct, Retail Banking en Commercial Banking. Daarvoor werkte hij twee jaar als Senior Manager voor het boutique advieskantoor Nolan, Norton & Co. Vanaf begin 2013 is Van Beurden als COO bij risicoadviseur Marsh International* verantwoordelijk voor de gebieden Operations, Technology & Business Performance binnen 100 landen.

Saul van Beurden - Quint Wellington Redwood

In 2013 werd Van Beurden nog door Management Team opgenomen in de ‘Goudhaantjes 100’ lijst. 

Groeidoelstelling
De aanstelling van Van Beurden past bij de internationale groeiambitie van Quint waardoor de betrokkenheid van externe en internationale expertise als toezichthouder en als adviseur gewenst is.

* Marsh is onderdeel van Marsh & McLennan Companies, moederbedrijf van onder andere Mercer (HR-adviesbureau) en Oliver Wyman (strategy & operations specialist).

Nieuws