Ex Strategy& CEO Shumeet Banerji naar AbsolutData

02 mei 2014 Consultancy.nl

AbsolutData Research and Analytics, een data analytics organisatie gevestigd in San Francisco, heeft voormalig Strategy& CEO Shumeet Banerji opgenomen in hun corporate advisory board. In die rol zal Banerji strategisch advies geven aan AbsolutData’s bestuur en klanten van het bedrijf. 

Shumeet Banerji
Na zijn afstuderen aan de Delhi University rond 1980 verhuisde Banerji naar de VS, waar hij zijn PhD aan de Kellogg School of Management (Northwestern University) afrondde. In het begin van zijn loopbaan werkte hij enkele jaren voor de marketingfaculteit van de University of Chicago, maar ontdekte al snel dat hij een passie had voor consulting. In 1992, het jaar waarin Rajat Gupta – een andere beroemde Indiër – was benoemd tot CEO van McKinsey & Company, besloot Banerji zich bij Booz Allen Hamilton te voegen. “Booz was mijn eerste echte baan waar ik gedisciplineerd moest zijn en op tijd moest komen” zei hij enkele jaren geleden in een interview tegenover een Indiase krant. 

Shumeet Banerji - AbsolutData Research and Analytics, Strategy&, Booz & Company, Booz Allen Hamilton

Bij Booz Allen Hamilton maakte Shumeet Banerji een zeer succesvolle periode door. Eind jaren 90’ was hij co-oprichter en co-bestuurder van de Indiase praktijk van de organisatie en later werd hij Managing Director van Booz Allen’s Europese praktijk. Toen Booz Allen Hamilton in 2008 besloot te splitsen, in een publieke sector tak gericht op de Amerikaanse markt (Booz Allen) en een internationale private sector tak (Booz & Company), werd Banerji benoemd tot wereldwijde CEO van Booz & Company. In februari 2012, nadat zijn vierjarige termijn er op zat, werd hij vervangen door Cesare Mainardi, die nog altijd de topman is van Strategy&, de nieuwe naam van het voormalige Booz & Company. 

AbsolutData werd in 2000 opgericht door twee Indiërs. De organisatie specialiseert zich in BigData, high-end business analytics, predictive modelling, reporting en data management diensten. Er werken momenteel bijna 500 professionals verspreid over kantoren in San Francisco, Los Angeles, New York, Chicago, Londen, Singapore, Dubai en Gurgaon. In augustus 2012, na een investering van $20 miljoen door investeringsmaatschappij Fidelity, kondigde de organisatie ambitieuze groeiplannen aan. Voor Banerji is een rol weggelegd om hieraan mee te werken. Als strategisch adviseur zal hij de wereldwijde uitbreiding van de BigData specialist begeleiden en waar nodig betrokken zijn bij de werkzaamheden voor grote klanten. 

“Shumeets diepe kennis en wereldwijde expertise zal van enorme waarde zijn terwijl we de organisatie wereldwijd uitbreiden aan de groeiende behoeftes aan geavanceerde en Big Data analytics te voldoen,” zegt Anil Kaul, CEO van AbsolutData.

Nieuws

Meer nieuws over