Accenture en Capgemini in Most Ethical Companies

07 april 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Het Ethisphere Institute, een internationale organisatie die zicht richt op ‘best practices’ in bedrijfsethiek, compliance en maatschappelijk verantwoord ondernemen, heeft de 2014 editie van de ‘World’s Most Ethical Companies’ bekendgemaakt. In de lijst van ethische koplopers staan ook twee adviesbureaus: Accenture en Capgemini.

Met de ranking, die dit jaar voor de achtste keer werd georganiseerd, wil Ethisphere Institute bedrijven erkennen die worden gezien als een best practice op het gebied van ethisch leiderschap. Bedrijven worden beoordeeld op vijf categorieën: het ethiek en compliance programma (25%), reputatie, leiderschap en innovatie (20%), bestuur (10%), maatschappelijke verantwoordelijkheid (25%) en de ethische bedrijfscultuur (20%).

Best practices in bedrijfsethiek

In de lijst staan in totaal 144 organisaties, waaronder bekende merken als Google, H&M, Ford, Microsoft, Levi Strauss en PepsiCo. Ook de Nederlandse bedrijven Holland America Line, Manpower en ING behoren tot de ‘World’s Most Ethical Companies 2014’. Kijkend specifiek naar de adviesbranche, dan zijn Accenture en Capgemini de enige vertegenwoordigers.

Worlds-most-ethical-companies

Zowel Accenture en Capgemini waren ook onderdeel van de World’s Most Ethical Companies 2013.