Capgemini lanceert online Carriere Coach voor ICTers

03 april 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

ICT dienstverlener Capgemini heeft een online Carrière Coach gelanceerd. Met het instrument kunnen IT-professionals inzicht krijgen in het juiste carrièrepad voor hun loopbaan.

“Het uitstippelen van een loopbaan is niet altijd even eenvoudig,” zegt Roel Voogt, Directeur bij Capgemini Academy. “De IT-sector is bovendien een van de lastigste sectoren vanwege de enorme breedte, de snelheid van nieuwe ontwikkelingen, het jargon en de hoeveelheid tools, methoden, technieken en certificaten. Met de Capgemini Carrièrre Coach willen we professionals in het hele vakgebied ondersteunen in de zoektocht naar hun ideale carrièrepad”.

Capgemini’s online Carrière Coach werkt als volgt. Deelnemers geven een expertisegebied aan waarbinnen ze graag carrière willen maken. De verschillende loopbaanrichtingen, momenteel 15, zijn verspreid over vier categorieën: Pakketimplementatie, Applicatieontwikkeling, Project, Programma en Portfoliomanagement en Overig.

Capgemini Carriere Coach

Na het kiezen van een bepaalde functie, wordt deelnemers gevraagd tientallen vragen te beantwoorden op het gebied van persoonlijke voorkeuren, opleidingsachtergrond en kennis & vaardigheden. Na het invullen wordt binnen enkele seconden een PDF rapportage per email verstuurd. Het rapport biedt een diepte-inzicht in hoe respondenten scoren op bijvoorbeeld  technologie, business en ‘soft-skills’. Ook worden de scores afgezet tegen een representatieve groep collega’s. Op basis van de scores worden twee adviezen gegeven voor verdere ontwikkeling: in welke gebieden een ontwikkelingsbehoefte ligt en een opleidingsadvies.

De tool van Capgemini is gebaseerd op de jarenlange ervaring van Capgemini in de wereldwijde IT-markt, gecombineerd met een eigen visie op de ontwikkeling van het vakgebied en de rol van de IT-professional daarin.