TMG krijgt voormalig KPMG consultant aan het roer

03 april 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Telegraaf Media Groep (TMG) krijgt weer een ex-consultant aan het roer. In een persbericht laat het mediaconcern weten dat het voormalig KPMG adviseur Geert-Jan van der Snoek heeft aangesteld als de nieuwe topman. Van der Snoek geeft nu nog leiding aan NDC Mediagroep.

Mediabedrijf TMG wordt sinds april vorig jaar bestuurd door BoerCroon interimmanager Cees van Steijn. Hij werd ingehuurd nadat de voormalige bestuursvoorzitter Herman van Campenhout door de RvC op non-actief werd gezet. Na een zoektocht van een jaar lijkt TMG een geschikte opvolger gevonden te hebben: Geert-Jan van der Snoek (48).

Geert Jan van der Snoek - TMG

Van der Snoek is sinds vorig jaar mei topman van NDC Mediagroep, uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en huis-aan-huisbladen. Hij heeft de afgelopen twee decennia ruime ervaring opgedaan in algemeen, financieel en verandermanagement bij onder meer de Koninklijke Marine, accountants- en advieskantoor KPMG en Merx Enterprises.

Fusie van regiokranten
De link tussen TMG en NDC mediagroep is niet nieuw. Vorige maand kwam al naar buiten dat TMG en NDC Mediagroep praten over een fusie van hun regiokranten. TMG zou zijn regionale krantenbedrijf HDC willen onderbrengen in een aparte tak met de activiteiten van NDC. Daarmee zou een onderneming ontstaan met een omzet van meer dan €200  miloen. Bij Telegraaf Media Groep gaat het om circa 15% van de totale omzet.