Alvarez start commercial due diligence tak in India

28 maart 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Consultancybureau Alvarez & Marsal heeft een corporate finance- en commerciële due dillligence praktijk in India gelanceerd. De nieuwe business unit komt onder leiding te staan van Vikram Utamsingh, die recent de overstap maakte van branchegenoot KPMG. Ook twee andere ervaren KPMG experts zijn aangetrokken.

Alvarez & Marsal werd opgericht in 1983 door Tony Alvarez II en Bryan Marsal als turnaround specialist. Echter, de afgelopen tien jaar heeft het advieskantoor zijn dienstverlening significant uitgebreid. Inmiddels is Alvarez wereldwijd ook actief op het gebied van performance improvement, business advisory services en merger & acquisition support.

India

In 2008 betrad Alvarez voor het eerst de Indiase markt. Na zo’n vijf jaar van geleidelijke groei, met name op het gebied van restructuring en turnaround management, is nu besloten om ook het corporate finance segment te betreden. Vikram Utamsingh, die Alvarez & Marsal afgelopen jaar versterkt van KPMG, zal de nieuwe adviespraktijk leiden.

A&M-Manish Saigal-Vikram Utamsingh-Nandini Chopra

Het management team wordt gecompleteerd door Nandini Chopra en Manish Saigal, beiden onlangs weggekaapt bij KPMG. Nandini Chopra is aangesteld als Managing Director Corporate Finance. Voor Alvarez & Marsal werkte zij 15 jaar bij KPMG India als Partner binnen KPMG Corporate Finance. Manish Saigal, die voorheen de Global Strategy Group bij KPMG India leidde, is aangesteld als Managing Director van de Commercial Due Dilligence praktijk.

“De nieuwe benoemingen weerspiegelen Alvarez & Marsal’s toewijding aan de Indiase markt. Vikram, Nandini en Manish brengen diepe kennis mee van de regio met een brede en bewezen expertise op het gebied van operational performance improvement en commercial due diligence en zullen een belangrijke rol spelen in de het vergroten van A&M’s aanwezigheid in India” aldus Sankar Krishnan, Managing Director van Alvarez & Marsal in India.