Quint Wellington Redwood lanceert ICT benchmark

01 juni 2012 Consultancy.nl

Dienstverlener Quint Wellington Redwood heeft een benchmark service gelanceerd waarmee organisaties de prestaties van hun IT-organisatie kunnen meten. De benchmark – die de naam eQuivalent draagt – is online beschikbaar op de site van het ICT adviesbureau.

De hoge kosten van ICT-afdelingen zijn vaak een onderwerp van gesprek binnen bedrijven. Om leidinggevenden te helpen met het sturen op IT-kosten besloot Quint om eQuivalent te ontwikkelen. Klanten kunnen maandelijks in een eigen database hun data invoeren om deze vervolgens te vergelijken met data van vergelijkbare organisaties (peers) en best practices. Via een dashboard krijgen ze inzicht in de resultaten en verschillen van de verschillende sturingsparameters. “Hiermee ontstaat een compleet beeld van de complexiteit, kwaliteit en kosten van de IT-dienstverlening. Het laat ook direct zien of ge-outsourcede dienstverlening wel of niet marktconform is” aldus Reinout Dotinga, principal consultant bij Quint.

Quint - ICT Benchmark

Volgens Wijnand Kamerling, principal consultant bij Quint, biedt eQuivalent nog twee grote voordelen voor organisaties. “Conventionele IT-benchmarks zijn arbeidsintensief, geven weliswaar goed inzicht in de vergelijking met peers, maar zijn een momentopname. Wil een organisatie zijn echte equivalent op een structurele manier in kaart brengen, dan moet er structureel gemeten worden en moet de organisatie in staat zijn deze meetresultaten continu te vergelijken met de resultaten van peers. eQuivalent maakt dit als eerste oplossing in de markt mogelijk”.

Nieuws

Meer nieuws over