p2 helpt Helmond met Gezonde Scholen initiatief

20 maart 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Medio maart ontving basisschool Westwijzer als eerste school in Helmond het vignet ‘Gezonde School’. Het initiatief is een voortvloeisel van het programma ‘Jong Helmond Lekker Gezond’, waarvan Floor Verdenius van adviesbureau p2 kwartiermaker was.

Jong Helmond Lekker Gezond is een alliantie van Helmondse bedrijven en organisaties uit de sectoren Voeding, Zorg, Onderwijs en Sport en Bewegen*. Een van de projecten van de alliantie is het ‘Gezonde scholen’ programma, een initiatief met het doel om de gezondheidsvolwassenheid van scholen in de regio naar een hoger niveau te tillen. Het project creëert bewustzijn voor het belang van gezondheid voor leerlingen en informeert schoolbestuurders over hoe zij hun resultaten op het gebied van gezondheid een impuls kunnen geven.  

p2 helpt Helmond met Gezonde Scholen initiatief

Wanneer basisscholen kunnen aantonen dat ze structureel aan gezondheid werken dan maken ze aanspraak op het ‘Gezonde School’ vignet. Inmiddels telt Nederland net iets meer dan 100 vignetscholen. Onlangs kreeg basisschool Westwijzer als eerste in Helmond ook het vignet toegekend. Met de erkenning kan de Helmondse school zich de komende drie jaar een Gezonde School noemen en het logo voeren.

Naar aanleiding van de Westwijzer case hebben inmiddels elf andere scholen in de regio de intentie uitgesproken om een gezonde school te worden.

* Tot de partners behoren onder meer de Van Rijsingen Groep, QliQ Primair Onderwijs Helmond, het Elkerliek Ziekenhuis Helmond, de Stichting Jeugd In Beweging Brengen en de GGD Brabant-Zuidoost.