Altran engineering- en adviespartner van Lotus F1 Team

21 maart 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Altran heeft een technisch partnership afgesloten met het Lotus F1 Team voor het seizoen van 2014. Als onderdeel van het partnership zal Altran innovatie- en technologische ondersteunen bieden door een team van Altran ingenieurs gevestigd in het Whiteways Technical Centre in Enstone, Oxfordshire, het hoofdkwartier van het Lotus F1 Team.

Adviesbureau Altran is een goede bekende in de Formule 1. Tussen 2002 en 2010 was het reeds de engineering- en consultancypartner van het Renault F1 team. Sinds vorig jaar, toen het Lotus F1 Team zijn debuut maakte in het racecircuit*, fungeert Altran als partner van Lotus. Tijdens het seizoen in 2013 ondersteunde Altran bij de ontwikkeling van de belangrijkste onderdelen van de onlangs onthulde E22 racewagen, waaronder de versnellingsbak dyno, de voorvleugel en de achterwielophanging. De wereldwijde consultingorganisatie speelde ook een belangrijke rol in andere grote engineeringprojecten bij het Lotus F1 Team, waaronder de ontwikkeling van een hypermoderne rij-simulator en de upgrade van de windtunnel in het Whiteways Technical Centre.

Lotus F1 team Altran

“We zijn verheugd om ons partnership met het Lotus F1 Team voort te zetten, een relatie die gebaseerd is op gedeelde passie voor innovatie en een onophoudelijk verlangen om de concurrentie voor te blijven” aldus Mike Simms, CEO van Altran in het Verenigd Koninkrijk. “Het 2014 seizoen staat bol van nieuwe racereglementen, waardoor alle F1 teams enorme veranderingen moeten doorvoeren ten aanzien van engineering design- en uitvoering. Altran speelt voor het Lotus F1 Team een essentiële rol in het succesvol realiseren van deze uitdaging, en we kijken uit naar een spannend en succesvol jaar”.

Matthew Carter, CEO van het Lotus F1 Team, voegt toe: “Technische Partnerships bieden essentiële ondersteuning voor onze engineering inspanningen en hun continuïteit en kwaliteit weerspiegelen een belangrijke sterkte van het DNA van het team. De samenwerking met Altran levert zeer waardevolle bijdrages voor de verschillende momenten in de geschiedenis van het team en we zijn verheugd over de hernieuwde ondersteuning, zeker nu innovatie en engineering crucialer is dan ooit tevoren”.

* Lotus F1 nam in 2012 het Renault F1 Team volledig over. Renault is nu enkel nog motorleverancier.