Zakelijke dienstverlener Mazars groeit hard in Schotland

12 maart 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mazars groeit hard in Schotland. De wereldwijde accountants- en adviesorganisatie verwacht de omzet dit jaar met maarliefst 50% te zien stijgen.

Vorig jaar december kondigde Mazars ambitieuze groeiplannen aan voor Schotland. Het adviesbureau had destijds zo’n 90 adviseurs verspreid over kantoren in Edinburgh en Glasgow, goed voor een omzet van £5.8 miljoen. De doelstelling: een verdubbeling van de omzet naar £10 miljoen binnen twee jaar. 

In een interview tegenover The Scotsman heeft Peter Jibson, Managing Partner van Mazars in Schotland, laten weten dat de zakelijke dienstverlener voor op schema is ten opzichte van de doelstellingen. In de afgelopen maanden heeft het een succesvolle grootschalige recruitmentcampagne doorgevoerd, wat leidde tot 25 nieuwe indiensttredingen. "We hebben een significant aantal nieuwe mensen aangenomen om onze groeiende werkzaamheden te ondersteunen. Hierdoor konden we voortbouwen op onze uitbreiding in de markt. We zijn verheugd dat we de organisatie zijn, die van zowel klanten als de nieuwe talenten die in zich in de afgelopen maanden bij ons gevoegd hebben, de voorkeur krijgen. De nieuwe posities zullen ingevuld worden binnen de Mazars kantoren in Edinburgh, Glasgow en Perth (het kantoor dat vorig jaar werd geopend)”.

MAZARS SCHOTLAND

Ook voor de rest van het jaar zijn de vooruitzichten positief, aldus Jibson. "We verwachten voor 2014 een stijging van de omzet van 50%, ten opzichte van de omzet van vorig jaar - zo'n £5.8 miljoen". De belangrijkste redenen voor de sterke groei zijn volgens Jibson het herstel van de Schotse economie en de sterke positionering van Mazars in de markt. Als de voorspellingen uitkomen dan zal Mazars dit jaar slechts £1.5 miljoen lager uitkomen dan de beoogde £10 miljoen die begroot is voor eind 2015. Mazars heeft in Schotland geprofiteerd van de oplevende accountancy- en adviessector.

In oktober vorig jaar kaapte het een team van 8 partners weg van het voormalige Edinburgh kantoor van RSM Tenon Na de val van RSM Tenon in de UK werd het overgenomen door Baker Tilly, hoewel een deel van de partners de voorkeur gaf aan andere organisaties, zoals in het geval van Mazars.