Advieskantoor Mazars wil verdubbelen in Schotland

18 december 2013 Consultancy.nl

Advieskantoor Mazars heeft ambitieuze groeiplannen voor Schotland aangekondigd. De Schotse landenorganisatie wil zijn business in Schotland binnen twee jaar verdubbelen. Dit heeft Schotland’s Managing Partner gezegd tegenover een lokale krant.

Het wereldwijde accountants- en consultancybureau heeft momenteel een geringe aanwezigheid in Schotland. Het bedrijf heeft ongeveer 100 adviseurs in dienst, verspreid over kantoren in Edinburgh en Glasgow en boekt een jaarlijkse omzet van £5.8 miljoen.

Mazars wil groeien in Schotland

In een interview met de Herald Scotland, zei Mazars Schotland topman Peter Jibson dat de organisatie een omzet van £10 miljoen binnen twee jaar wil realiseren, wat grof genomen neerkomt op een verdubbeling. “We willen een toonaangevende speler in Schotland zijn”, aldus de topman. Naast de groei binnen alle diensten (accounting, audit, en consulting), ziet Jibson drie groeigebieden: diensten aan niet-beursgenoteerde ondernemingen, corporate finance (een segment dat ze tijdens de crisis hadden afgestoten) en geïntegreerde diensten aan vermogende particulieren.

RSM Tenon

Als onderdeel van de realisatie van de groeiplannen heeft Mazars acht partners van het Schotse kantoor van branchegenoot RSM Tenon overgenomen. De laatstgenoemde organisatie raakte in financiële problemen na moeilijkheden bij het terugbetalen van £80 miljoen aan leningen van de Lloyds Banking Group. Vorige week voegde het voormalige gehele Schotse Insolvency team van RSM Tenon zich bij de in Londen gevestigde insolventiespecialisten FRP Advisory.

Nieuws