Whereabouts app van CGI beschikbaar voor Android

06 maart 2014 Consultancy.nl

De ‘ADAMS Whereabouts app’ is nu ook voor het Android platform beschikbaar. Met de app, ontwikkeld door adviesbureau CGI, kunnen topsporters op eenvoudige wijze hun verblijfsgegevens via de mobiele telefoon invoeren, controleren en wijzigen om tegemoet te komen aan de verplichtingen van de World Anti-Doping Agency (WADA).

Tot op heden gebruikten atleten meestal een PC-programma voor het delen van hun verblijfsplaats. Met de app kunnen sporters, die specifieke anti-doping verantwoordelijkheden hebben, hun verblijfplaatsinformatie doorgeven met slechts enkele klikken op hun mobiele telefoon. Daarnaast herinnert de app hen via reminders aan hun verplichtingen, inclusief deadlines voor het doorgeven van hun verblijfsgegevens.

Whereabouts app van CGI ook beschikbaar voor Android

De app heeft zijn roots liggen in Nederland. De app werd in 2012 gelanceerd door de Nederlandse Dopingautoriteit voor zijn eigen atleten. De app en het proces eromheen werd ontwikkeld door CGI, de Anti-Doping Autoriteit van Nederland, InnoSportNL en NOC*NSF. Na het succes tijdens de Olympische Spelen 2012 in Londen – zo’n 60% van de Nederlandse Olympiërs gebruikte de app – besloot WADA om de Whereabouts App ook wereldwijd in te zetten. CGI werd wederom ingeschakeld voor de ontwikkeling en technische realisatie van de app.

Eind vorig jaar werd de app gelanceerd voor de iPhone. Zo’n drie maanden later is de ‘Whereabouts app’ inmiddels ook beschikbaar voor het Android platform. Sporters kunnen kiezen uit twee talen: Engels en Frans.

“De Whereabouts app is een goed voorbeeld van een Nederlandse sportinnovatie met wereldwijde potenties,” aldus CGI Nederland topman Ron de Mos. “Wij willen onze klanten helpen om het leven van hún klanten te verbeteren. We zijn er dan ook trots op dat deze app door CGI in Nederland is ontwikkeld en nu dagelijks vele sporters helpt; vanaf nu zelfs ver buiten onze landsgrenzen.”

Nieuws

Meer nieuws over