Capgemini: Agile fors populairder binnen BIM domein

04 maart 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

De Agile ontwikkelmethode wint snel aan populariteit onder informatiemanagers, IT-projectmanagers en functioneel beheerders. Ten opzichte van twee jaar geleden is het gebruik van de Agile aanpak verdubbeld, blijkt uit een onderzoek van dienstverlener Capgemini onder 50 informatiemanagers.

In het rapport ‘Informatiemanagerssurvey 2012-2013’ brengt Capgemini de huidige stand van zaken op het gebied van Business Informatie Management (BIM) in kaart. Een van de onderdelen van het rapport kijkt naar de populariteit van projectmanagement en ontwikkelmethodes die binnen het BIM-domein worden gebruikt. De resultaten worden vervolgens vergeleken met die van twee jaar geleden, toen Capgemini de eerste editie van het BIM onderzoek doorvoerde.

Capgemini - Business Informatie Management

Uit het onderzoek blijkt dat PRINCE2 nog steeds de populairste methode is onder informatiemanagers, IT-projectmanagers en functioneel beheerders. Daarna volgt ITIL met 67% (zelfde score als twee jaar terug). Agile heeft sterk aan populariteit gewonnen - had Agile had in 2010-2011 nog een score van 17%, inmiddels is het gebruik van de aanpak nagenoeg verdubbeld naar 38%.

BIM-volwassenheid

Een ander gebied waar het rapport naar kijkt is de BIM-volwassenheid van organisaties. Hieruit blijkt dat de over de hele linie de volwassenheid van Business Informatiemanagement in de afgelopen twee jaar licht is gestegen. Zie het artikel ‘Capgemini: Business Informatiemanagement volwassener’ voor meer informatie.