Ecorys, Decisio & Twynstra verzorgen basiscursus MKBA

25 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Platform MKBA-Informatie.nl heeft een basiscursus ontwikkeld voor professionals die hun kennis op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse (MKBA) willen bijspijkeren. De cursus wordt onder meer verzorgd door adviseurs van Decisio, Ecorys en Twynstra Gudde.

In maart vorig jaar werd het platform MKBA-Informatie.nl gelanceerd. Het initiatief wordt gesteund door zes bedrijven en instellingen, waaronder TU Delft en adviesbureaus Decisio, Ecorys en Twynstra Gudde, adviesbureaus die veel werk verrichten op het gebied van MKBA.

MKBA

Met het platform willen de initiatiefnemers geïnteresseerden op een overzichtelijke manier voorzien van basisinformatie over de MKBA. Al gauw na de lancering merkten de partners dat er vanuit de markt ook behoefte was naar een basiscursus. Na een periode van voorbereiding en materiaal ontwikkeling is de 2-daagse ‘Basiscursus MKBA’ inmiddels een feit.

MKBA methodiek

Tijdens de opleiding raken cursisten vertrouwd met de basistechnieken van de MKBA methodiek, krijgen ze informatie over de voordelen en beperkingen van het toepassen van de MKBA en leren ze voor welke doeleinden de MKBA kan worden ingezet. De training is bedoeld voor o.a. beleids-medewerkers, bestuurders en projectleiders werkzaam bij het Rijk en (semi-)publieke instellingen.

Docenten

De kerndocenten die de MKBA basiscursus verzorgen zijn Niek Mouter (TU Delft), Niels Hoefsloot (Decisio), Kees van Ommeren (Decisio), Wim Spit (Ecorys), Walter Hulsker (Ecorys), Zenzi Pluut (Twynstra Gudde) en Edgar Wever (Twynstra Gudde).

MKBA - Docenten

De basiscursus maatschappelijke kosten-batenanalyse wordt dit jaar driemaal verzorgd:
- Cursus 1: 15 mei en 12 juni in Den Haag
- Cursus 2: 18 september en 2 oktober in Utrecht
- Cursus 3: 30 oktober en 13 november in Amersfoort