Rihanna krijgt 10 miljoen van falend adviesbureau

24 februari 2014 Consultancy.nl

Slecht advies kan zelfs een bekende wereldster op de rand van de afgrond laten balanceren. Althans, dat overkwam popzangeres Rihanna. Door ondermaats consult van haar vastgoedadviseur Peter Gounis ging de Amerikaanse een paar jaar geleden bijna failliet. Nu ontvangt Rihanna een schade-vergoeding van ruim $10 miljoen van accountants en advieskantoor Berdon, de werkgever van de falende adviseur.

Goede investering

Een paar jaar geleden zocht Rihanna een nieuw stulpje. Daarbij schakelde ze de hulp van Gounis in, die haar adviseerde om een huis ter waarde van $7 miljoen te kopen. Volgens de adviseur ging het om een goede investering, terwijl hij wist dat de zangeres het nauwelijks kon betalen. Ook bleek later dat de adviseur verzweeg dat het huis in slechte staat was. Door de aanschaf van het huis ging de Amerikaanse popster destijds bijna failliet.

Rihanna krijgt 10 miljoen van falend adviesbureau

Schikking

Twee jaar geleden besloot de inmiddels puissant rijke zangeres haar vastgoedadviseur te ontslaan en klaagde hem aan voor zo’n $35 miljoen. Onlangs kreeg Rihanna te horen dat ze via een schikking $10 miljoen van Berdon*, de werkgever van Gounis, mag ontvangen.

* Accountants en advieskantoor Berdon werd opgericht in 1917 en groeide sindsdien uit tot een van de meest prestigieuze zakelijke dienstverleners van de VS. Bij het advieskantoor werken zo’n 450 mensen verspreid over twee kantoren. Volgens analistenbureau Vault behoort Berdon al jaren tot de beste 50 accountantyfirma’s van de VS. 

Nieuws

Meer nieuws over