CGI wint groot IT werkplekbeheer contract in Zweden

25 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Dienstverlener CGI heeft wederom een megaopdracht gewonnen bij het Zweedse Trafikverket, de overheidsorganisatie op het gebied van transport. De komende vijf jaar gaat het ICT adviesbureau 11.000 werkplekken van Trafikverket moderniseren. Met het contract is circa €56 miljoen gemoeid.

Trafikverket is verantwoordelijk voor de langetermijnplanning van de Zweedse transportsystemen, evenals de provinciale wegen en het nationale spoorwegennet. De overheidsorganisatie heeft circa 6.500 medewerkers in dienst, het hoofdkantoor is gevestigd in Borlänge.

CGI wint groot IT werkplekbeheer contract in Zweden

Een van pijlers van Trafikverket’s IT-sourcing strategie is om de efficiëntie van het werkplekbeheer te verbeteren. In totaal gaat het om 11.000 werkplekken op 120 locaties in Zweden. Om de transformatie in goede banen te leiden werd CGI ingeschakeld als externe partner. CGI een breed scala aan services bieden, zoals het upgraden naar Windows 8.1. Ook neemt het adviesbureau de verantwoordelijk voor de IT-diensten van de overheidsorganisatie in beheer.

“Door het uitbesteden van haar IT-diensten van de werkplekken zal Trafikverket profiteren van de mogelijkheden en innovaties die onze CGI experts bieden binnen zowel Zweden als wereldwijd”, aldus Bengt-Göran Kangas, Vice President Public Sector van CGI in Zweden. “We zijn blij dat de overheids-organisatie heeft gekozen om onze bestaande samenwerking uit te breiden en we kijken uit naar de verwachte bedrijfsresultaten”.

Tweede megacontract

Vorig week maakte CGI een ander megacontract bekend met Trafikverket. Samen met drie consortium partners, waaronder Altran, gaat CGI de komende vier jaar het applicatiebeheer van de dienst verbeteren. In totaal krijgen de partners bijna €150 miljoen overgemaakt, waaran CGI het grootste deel voor zijn rekening neemt.