Squarefield betrokken bij Heiploeg prepackconstructie

13 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Eind januari werd Heiploeg, Europa’s grootste garnalenleverancier, van de ondergang gered. Na het faillissement is het noodlijdende bedrijf in slechts 14 uur tijd via een supersnelle prepackconstructie verkocht aan het Katwijkse visverwerkingsbedrijf Parlevliet & Van der Plas. De transactie werd begeleid door adviesbureau Squarefield, advocatenkantoor CMS Derks Star Busmann en ABN Amro.

Als gevolg van de economische crisis en toenemende concurrentie van goedkopere garnalen-levernaciers ging Heiploeg eind vorig jaar failliet. "We hadden een te ruime jas aan" zei Heiploeg-directeur Hans Wielinga kort na het faillissement. Door de verkoop aan Parlevliet & Van der Plas bleven ruim 300 banen behouden, onder meer op het hoofdkantoor en in de verwerkingsfabriek in Zoutkamp. Zo’n 60 arbeidsplaatsen van de garnalenverwerker in Groningen werden noodgedwongen geschrapt.

Heiploeg - Squarefield

Heiploeg werd tijdens de transactie bijgestaan door een drietal externe adviseurs. Squarefield, een boutique M&A advieskantoor uit Amsterdam, voorzag Heiploeg van financieel advies. Het team van Squarefield stond onder leiding van Edwin Nobels, medeoprichter van het corporate finance kantoor*. Op juridisch vlak werd Heiploeg geadviseerd door CMS Derks Star Busmann en op het gebied van financiering werd het advies geleverd door ABN Amro.

* Squarefield werd in 2008 opgericht door ex-Rabobank managers Edwin Nobels en Matthijs Dekker.