CGI wint grote opdracht bij pensioenuitvoerder APG

12 februari 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd

CGI heeft een grote opdracht verworven bij APG. De komende drie jaar gaat het internationale ICT-adviesbureau als ‘strategisch partner’ applicatie diensten leveren aan diverse business units van de pensioenuitvoerder. De overeenkomst heeft een minimale waarde van €10 miljoen per jaar en een optie op verlenging van twee keer één jaar.

Met een beheerd vermogen van zo’n €340 miljard is APG een van de grootste pensioenuitvoerders van het land. Bijna eenderde van alle collectieve pensioenen in Nederland ligt in handen van de pensioenorganisatie uit Heerlen. CGI, het voormalige Logica, heeft wereldwijd ongeveer 68.000 professionals in dienst, daarmee is het de op vijf na grootste technologische dienstverlener ter wereld.

CGI wint grote opdracht bij pensioenuitvoerder APG

In de afgelopen jaren hebben CGI en APG al diverse malen samengewerkt, bijvoorbeeld op het gebied van Co-Sourcing en applicatiediensten. Ook was CGI betrokken bij het IT modernization migratie project van het Bruto Netto Uitkeringssysteem*, een project dat eind 2013 nog werd bekroond met een Computable Award in de categorie ‘ICT-project van het jaar bedrijfsleven’.

Gesterkt door de vruchtbare samenwerking besloot APG om CGI te benomen tot strategisch partner. “CGI beschikt over ruime IT-ervaring op het gebied van pensioenen en verzekeringen en heeft ons de afgelopen jaren op IT-gebied geholpen om goede resultaten te boeken. We kijken er dan ook naar uit om onze jarenlange relatie verder uit te bouwen” zegt Mark Boerekamp**, COO van APG.

Ron de Mos - Mark Boerekamp

Als onderdeel van het contract gaat het adviesbureau de komende drie jaar applicatie services leveren aan de bedrijfsonderdelen APS, Rechtenbeheer (pensioenen), Loyalis (verzekeringen) en het Shared Services Centrum. “Het nieuwe contract is een resultaat van de succesvolle samenwerking met APG. Ik wil APG dan ook graag bedanken voor het opnieuw in ons gestelde vertrouwen en kijk uit naar een nieuw succesvol project” aldus Ron de Mos, topman van CGI in Nederland. 

* CGI migreerde APG’s Bruto Netto Uitkeringssysteem (BNU) in zeven maanden succesvol van een uitbesteed mainframe naar een Unix-omgeving binnen de eigen organisatie. De migratie betrof het zexcassosysteem – een systeem dat de maandelijkse pensioenbetalingen plus de afdrachten van loonheffingen en zorgbijdragen verzorgt voor circa 820.000 deelnemers. Dit systeem zorgt er inmiddels voor dat iedere maand €800 miljoen op de juiste rekeningen terecht komt.

** Mark Boerekamp is sinds februari 2012 COO van APG. Daarvoor werkte hij 12 jaar voor Accenture, in zijn laatste rol als hoofd van de Financial Services praktijk in Nederland. Boerekamp begon zijn loopbaan bij PwC, waar hij drie jaar werkzaam was alvorens hij de overstap maakte naar Daimler.