Doorstart lonkt voor BPM softwarespecialist Be Informed

11 februari 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De kans is groot dat het failliete Be Informed een doorstart gaat maken. De Nederlandse investerings-maatschappij Standard Investment uit Hoogwoud heeft met de curator van Be Informed op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over een succesvolle financiële afwikkeling. Dit blijkt uit betrokken bronnen, die aangeven dat er nog enkele obstakels zijn die verholpen moeten worden, alvorens een succesvolle doorstart mogelijk is.

Medio januari werd de BPM specialist uit Apeldoorn failliet verklaard, als gevolg van een teruglopende orderportefeuille en te hoge kostenstructuur. Bij de failliete onderdelen van Be Informed werken zo’n 150 FTE, goed voor 169 werknemers. Volgens de curator (Bert Jansen van advocatenkantoor Dommerholt) gloort weer hoop voor de softwareleverancier. “De potentiele koper is een partij die investeert voor de langere termijn en niet voor het snelle geld gaat. Standard Investment is een zakelijke partij die Be Informed intern gezond kan maken en weer een toekomst kan bieden.” 

Be Informed

Commitment van klanten

Voor een succesvolle doorstart gelden wel voorwaarden. Zo moeten de belangrijkste klanten van de BPM specialist hun contract met de organisatie continueren. Aangezien veel overheidsinstanties softwarepakketen van Be Informed gebruiken om hun bedrijfsvoering te ondersteunen gaan marktexperts ervan uit dat dit punt geen probleem zal vormen. Zo maken bijvoorbeeld diverse grote instanties als het Openbaar Ministerie (OM), het CAK* en het IND** gebruik van de softwareplatformen van Be Informed. In het geval van een succesvolle doorstart worden deze instanties niet op extra kosten gejaagd en hoeven ze niet op zoek naar nieuwe systemen bij de concurrent.

De komende dagen worden verder gebruikt om tot definitieve overeenstemming met klanten te komen.

* Het Centraal Administratiekantoor (CAK) is een uitvoeringsorganisatie in de zorg- en welzijnsector.

** De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is onder andere verantwoordelijk voor de uitvoering van het vreemdelingenbeleid in Nederland.