Deloitte Human Capital koopt L&D specialist Vision

06 februari 2014 Consultancy.nl

Deloitte Consulting heeft Vison gekocht, een toonaangevende Belgische specialist op het gebied van learning & development. Zo’n 30+ consultants van Vision maken de overstap naar de Human Capital praktijk van Deloitte's adviestak.

Vision is sinds de oprichting in 1999 uitgegroeid tot een belangrijke learning specialist in België. Het bedrijf opereert vanuit Gent en biedt diensten aan vanuit drie business units: Learning, Documentation en Communication. Met name in de afgelopen jaren maakte het een sterke groei door. In 2011 draaide Vision een omzet van €1,6 miljoen en na de fusie met branchegenoot Aprento eind 2012 steeg de omzet naar €2,9 miljoen. Anno 2014 zet de e-learning specialist €3.7 miljoen om.

Human Capital
Met de overname verstevigt Deloitte zijn learning-consultancy dienstverlening in de Benelux regio. “De overname van Vision is een belangrijkste stap voor de uitbreiding van ons learning-, leiderschaps-ontwikkeling en talentmanagement aanbod en is een antwoord op de groeiende vraag in de markt. De overname zal het ons mogelijk maken om een nog completer dienstenaanbod aan onze klanten te kunnen leveren, zowel lokaal als internationaal” aldus Koen Vandaele, Managing Partner van Deloitte Consulting in België.

Deloitte Human Capital koopt L&D specialist Vision

Hoewel Vision vanuit België opereert, zullen hun consultants ook worden ingezet op internationale projecten, waaronder die onder de vlag vallen van de Britse of Nederlandse landenorganisatie. In Nederland behoort de Human Capital tak tot een van de snelst groeiende praktijken van Consulting (deze telt zo’n 100 consultants), gestuwd door onder meer de toenemende orderportefeuille van de Learning & Development Service Line.

Voor Vision, biedt de integratie binnen Deloitte nieuwe kansen, zowel op het gebied van klantenservice als voor werknemers, stelt Vision’s Managing Partner Wim Peeters. “De overname verbreedt ons dienstenaanbod voor zowel lokale als internationale klanten, en zorgt ervoor dat onze werknemers hun kennis binnen het Human Capital segment verder kunnen verdiepen en verbreden”.

Vision by Deloitte
Wat branding betreft, zal Deloitte de naam Vision behouden. De business unit wordt hernoemd naar ‘Vision by Deloitte’, vergelijkbaar met de keuze gemaakt na de overname van strategiebureau Monitor. De strategiepraktijk opereert sinds de acquisitie eind 2012 als ‘Monitor by Deloitte’.

Nieuws