Deloitte deelt 5000 nieuwe laptops uit op 1 dag

03 februari 2014 Consultancy.nl

Eind vorig jaar heeft Deloitte een grootschalige operatie met laptops op de been gebracht. Er werden maar liefst circa 5.000 laptops op een dag vervangen. De verouderde laptops waren veelal aan het einde van hun latijn, en derhalve toe aan revitalisatie.

Wie kan er in deze tijd nu zonder laptop? Voor accountants, consultants of corporate finance specialisten is het bezit van een goedwerkende laptop van essentieel belang. Urenlang wordt er gewerkt aan analyses, complexe powerpoint charts en deliverables. Zo’n proces mag niet nog eens langer duren door een traag besturingssysteem.  

Megaoperatie
Op 29 november besloot het Big Four kantoor daarom alle medewerkers te voorzien van een nieuwe laptop. Bijgestaan door een team van ICT experts konden gebruikers zelf hun datatransfer van oude naar nieuwe besturingssystemen volbrengen. In totaal werden 130 IT-medwerkers ingezet, verdeeld over 19 kantoren om de toestroom van circa 5.000 verouderde laptops aan te kunnen.

De nieuwe laptops zijn uitgerust met Windows 8 en onder andere aangevuld met een 16GB DDR3L Memory geheugen. Daarnaast voorzag Deloitte de laptops van een Intel Core i5-4300u Processor om de besturingssnelheid te bevorderen.

Duurzaam kantoor
Ondertussen blijft Deloitte ook in andere vormen op zoek naar manieren om medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen in hun werkzaamheden. Een aantal jaar geleden werden nieuwe iPhones uitgedeeld en binnenkort kunnen medewerkers in het nieuwe hoofdkantoor aan de Zuidas zelfs de kamertemperatuur en het licht van werkplekken via een app beheren. Het kantoor, dat voorzien wordt van een BREAAM-NL ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat, wordt eind dit jaar opgeleverd. 

Nieuws

Meer nieuws over