Adviesbureau Arthur D. Little booming in Oostenrijk

28 januari 2014 Consultancy.nl

Arthur D. Little doet momenteel goede zaken in Oostenrijk. Met name binnen zijn telecomtak was er in de afgelopen jaren sprake van indrukwekkende groeicijfers voor het strategie adviesbureau, dat sinds twee jaar weer onafhankelijk is na een management buyout door het partnerteam.

In 2002 kampte Arthur D. Little nog met financiële problemen waardoor het adviesbureau werd overgenomen door Altran middels een veiling. In 2012, zo’n tien jaar later, besloot het partnerteam van Arthur D. Little tot het terugkopen van het advieskantoor middels een zogenaamde management buyout en stelde het groeiplannen op voor de komende jaren. Het strategie adviesbureau heeft momenteel zo’n 1,000 werknemers in 32 landen, en wil richting 2017 geleidelijk aan uitgroeien naar 1,500 werknemers. Voor de Nederlandse tak van het Arthur D. Little, sinds begin 2010 gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas, is het doel gesteld om in de komende drie jaar te groeien van de huidige 15 adviseurs naar 30. 

Adviesbureau Arthur D. Little booming in Oostenrijk

Oostenrijk – Telecomsector boomt

In Oostenrijk doet Arthur D. Little momenteel erg goede zaken. Onder leiding van Karim Taga heeft het adviesbureau tussen 2009-2013 een omzetstijging van maar liefst 46% gerealiseerd. Met name binnen de telecomsector is de vraag naar advies op het gebied van wet- en regelgeving enorm. Om die reden heeft Arthur D. Little begin dit jaar in Oostenrijk de ‘Strategic Advisory Services for Competition and Regulation’ (SASCAR) praktijk opgericht. Deze telecomtak geeft advies aan zowel Telecomnetbeheerders als overheidsinstellingen, met name op het gebied van wet- en regelgeving en nationale- en internationale mededingingsvraagstukken. SASCAR is gevestigd in Wenen.

Volgens Arthur D. Little CEO Taga zorgt de complexiteit van dergelijke vraagstukken voor enorme uitdagingen voor CEO’s van deze telecomorganisaties en investeringsmaatschappijen. Met name het contact met toezichthouders binnen de markt vormt een belangrijk kernpunt van de adviesdiensten. “Private en publieke instellingen moeten deze uitdagingen aangrijpen om hun doelstellingen op het gebied van concurrentievermogen, investeringen en wet- en regelgeving te kunnen behalen” aldus de Arthur D. Little topman, die tevens aan het hoofd staat van de Telecom- en Media praktijk van het adviesbureau.

Multi-Band veiling 2013

De stijgende vraag naar advies heeft volgens experts vooral te maken met de dure Multi-Band veiling die eind vorig jaar plaats vond. De telecomaanbieders A1 Telekom Austria AG, T-Mobile Austria GmbH en Hutchison Drei Austria GmbH leverden met de Multi-Band veiling* de Oostenrijkse overheid ruim €2 miljard op.

* In December 2013 vond in Nederland de Multi-Band veiling voor mobiele telefonie en mobiel internet plaats. De vier grote telecomaanbieders KPN, Vodafone T-mobile en Tele 2 brachten totaal zo’n €3,8 miljard op.

Nieuws

Meer nieuws over