17 adviesbureaus partner van World Economic Forum

22 januari 2014 Consultancy.nl

Gisteren is het jaarlijkse World Economic Forum (WEF) van start gegaan in Davos. Ruim 3.000 CEO's van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici en geselecteerde intellectuelen en journalisten zijn naar het mondaine Zwitserse ski-resort afgereisd om te discussiëren over belangrijke thema’s als demografische megatrends, nieuwe technologieën of maatschappelijke uitdagingen.

Het WEF wordt al sinds de oprichting begin jaren ’70 gezien als een toonaangevend adviesorgaan omdat het een grote invloed op de wereldwijde besluitvorming heeft. Voor consultancybureaus is het WEF dan ook de plek om aanwezig te zijn, om bijvoorbeeld te pronken met thought leadership en best practices maar vanzelfsprekend ook om te netwerken met de machtigste besluitvormers van de aardbol. Daarnaast leveren adviesbureaus een belangrijk inhoudelijke bijdrage aan het 4-daagse programma, waaronder het geven van keynote presentaties en het faciliteren van discussies en workshops.

World Economic Forum

Dit jaar morgen 17 adviesbureaus zich partner noemen van het World Economic Forum.

Strategische Partners

Een selecte groep van 100 bedrijven wereldwijd mogen zich 'strategische partner' noemen van het WEF. Dit zijn bedrijven die toonaangevend zijn in hun vakgebied en bijdragen aan het oplossen van wereldwijde maatschappelijke en economische vraagstukken. Onder de 100 bedrijven zijn 12 actief in de adviesbranche, waaronder de top 4 strategie consultancybureaus en de Big Four. 

Industrie Partners

Naast de 100 strategische partners heeft het WEF ook meer dan 200 'Industry Partners'. Dit zijn bedrijven die bijdragen aan het oplossen van complexe vraagstukken binnen een bepaalde industrie. Naast de 12 strategische partners zijn dat ook A.T. KearneyAlixPartners, Arup, FTI Consulting en The Perot Group.

Een overzicht van recente WEF studies van adviesbureaus:

- Nederland in Top 5 Human Capital van Mercer en WEF
- Bain: Supply chain barrieres kost wereld 1.6 biljoen
- Mercer: Nederlands onderwijssysteem in wereldwijde top

Nieuws