Capgemini wint grote IT uitbesteding in Noorwegen

29 januari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Capgemini heeft een omvangrijke overeenkomst getekend met Statoil, een grote olie en gas organisatie, waarvan het hoofdkwartier gevestigd is in Noorwegen. De wereldwijde IT- en consultancy organisatie zal in de komende tien jaar Statoil’s IT business applications portfolio transformeren en beheren. Financiële details van de overeenkomst zijn niet vrijgegeven.

Het besluit om het IT applicatie landschap te transformeren en het beheer uit te besteden aan Capgemini is onderdeel van Statoil’s nieuwe strategie. Ook wil het met de uitbesteding via een betere IT infrastructuur meer innovatieve slagkracht introduceren binnen het bedrijf. Andere doelstellingen van het contract zijn kostenbeheersing, vermindering van proces- en IT complexiteit en rationalisatie van de applicaties die binnen het olie- en gasbedrijf worden gebruikt.

Capgemini wint grote IT uitbesteding in Noorwegen

Het Statoil contract werd toegekend na een aanbestedingsproces. Capgemini werd uitgekozen voor hun sterke wereldwijde en Noorse aanwezigheid, hun bewezen track record in applicatie-ontwikkeling en infrastructuur management en hun voorgestelde delivery model. De diensten zullen worden geleverd door Capgemini’s teams in Noorwegen en India.

“We zijn verheugd door Statoil als vertrouwde langetermijn partner te zijn verkozen om hun IT- en applicaties portfolio te leveren en te transformeren” stelt Aruna Jayanthi, CEO van Capgemini India. “Capgemini’s voorgestelde delivery model complementeert Statoil’s structuur, terwijl onze wereldwijde footprint hun toekomstige internationale groei goed kan ondersteunen”.