Gordian Logistics breidt supply chain consultancy uit

22 januari 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Logistiek management en detacheringsbureau Gordian Logistics Experts gaat zich meer richten op supply chain consultancy. De toegenomen focus op advisering heeft te maken met de indiensttreding van voormalig Capgemini en EY adviseur Peter Bouwsema. Als partner en mede-eigenaar van Gordian wordt zijn belangrijkste taak de supply chain adviestak verder uit te breiden.

Het Utrechtse Gordian Logistics Experts richt zich van oudsher op supply chain management, servicelogistiek en reserve-onderdelen. Gordian heeft zo’n 22 medewerkers die worden ingezet als projectmanager, consultant of interim-manager.

Gordian Logistics breidt supply chain consultancy uit

Per 1 januari is het partnerteam van Gordian versterkt met Peter Bouwsema (45). De afgelopen twee jaar opereerde hij als zelfstandig consultant op het gebied van supply chain. Hoewel hij in deze moeilijke tijden voldoende werk wist te genereren, miste hij het teamwerk dat inherent is aan het werken binnen consultancybureaus. “Ik miste het directe contact met mensen om me heen. Ik werk toch liever in een team. Met Gordian had ik meteen de juiste klik” aldus Bouwsema. Daarvoor werkte hij tien jaar voor Wavin, in zijn laatste functie was hij werkzaam als Supply Chain directeur voor de regio Noord-West Europa. Voor Wavin was hij werkzaam voor EY, en na de overname van EY Consulting door Capgemini, maakte hij de overstap naar Capgemini Consulting.

Vervolgopdrachten buiten servicelogistiek

Met een paar klanten stapt Bouwsema nu in als partner bij Gordian en gaat samen met Jan Willem Rustenburg en Jürgen Donders leiding geven aan het bedrijf. Op de vraag waarom Gordian heeft besloten om een sterkere focus te geven aan de adviesmarkt zegt Bouwsema het volgende: "Naast een project gericht op bijvoorbeeld spare parts logistiek, wil een bedrijf ook aan de primaire kant van de supply chain werken aan verbetering. Dat gaan we ook bieden, ook al is dat deel van de adviesmarkt goed bezet. We blijven ons onderscheiden in ons specialisme, maar voegen daar nu iets aan toe". 

Peter Bouwsema - Gordian

Het advieswerk zal bestaan uit traditioneel consultancywerk – analyses en het opstellen van supply chain verbeterplannen – en implementatiediensten. “We merken dat bedrijven naast advieswerk ook graag een deel van de implementatie uitbesteden” aldus Bouwsema. Dat kan in de vorm van begeleiding of door tijdelijk de verantwoordelijkheid te dragen.