ACM keurt Gilde investering in Conclusion goed

14 januari 2014 Consultancy.nl

Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft zijn goedkeuring verleend aan participatie van investeerder Gilde Equity Management in Conclusion. De mededingingsautoriteit is van mening dat ook na de transactie er voldoende concurrentie overblijft op de advies- en ICT-markt.

In december vorig jaar maakte Conclusion bekend dat Gilde had aangetrokken als investeerder. Met het kapitaal wil de Utrechtse zakelijke dienstverlener zijn ambitieuze groeidoelstellingen, zowel kwantitatief en kwalitatief, verder vormgeven. “Wij hebben altijd een beleid gehad van autonome groei en van tijd tot tijd acquisities. Dat blijven we voortzetten” aldus medeoprichter Roelof Bijlsma. De nadruk blijft de komende jaren op de nationale markt: “Op de Nederlandse markt is er genoeg ruimte om te winnen; we hebben ons tot nu toe vooral onder de radar bewogen. Wij hoeven nog niet zo nodig naar het buitenland. Daar heerst toch een andere dynamiek.”

ACM keurt Gilde investering in Conclusion goed

Conclusion mag zich met zo’n 1.700 werknemers een van de grootste zakelijke dienstverleners van Nederland noemen. De dienstverlener heeft 30 werkmaatschappijen – tot op zekere hoogte zelfstandige adviesbureaus die de ruimte krijgen om te ondernemen – die gezamenlijk diensten aanbieden op vier gebieden: Human Capital, Communication, Organisation en Technology. Op financieel vlak is Conclusion goed door de crisi gekomen. Zo brak het afgelopen boekjaar voor het eerst door de grens van €150 miljoen omzet en wist het zelfs gedurende de crisis structureel een EBITDA marge van 7% of hoger te boeken.

Erik Hallers

De participatie van Gilde gaat gepaard met het vertrek van Erik Hallers, die in 1997 samen met Roelof Bijlsma aan de basis stond van Conclusion. Hallers heeft andere ambities buiten Conclusion en gaat zich intensiever bezig houden met Sublime FM, waarvan Conclusion moedermaatschappij Exceed eigenaar is. De twee overige huidige mede-eigenaren – Roelof Bijlsma en Murat Kiran – blijven hun actieve rol als ondernemers en aandeelhouders vervullen.

Nieuws