Eigenaar EY Zuidas kantoor Cross Towers verwisseld

16 januari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het kantoor van accountants- en advieskantoor EY aan de Zuidas, bekend als Cross Towers, is onlangs van eigenaar verwisseld. De Amerikaanse vastgoedmagnaat Blackstone heeft het pand van zo’n 26.000 vierkante meter overgenomen van CBRE Global Investors.

Eind december maakte vastgoedconcern CBRE bekend dat het zes kantoorgebouwen uit het zogeheten ‘Dutch Office Fund’ heeft verkocht aan Blackstone. De deal was met een geschatte transactiesom van €165 miljoen de grootste portefeuilledeal van 2013.

EY Amsterdam - Cross Towers

De portefeuille bestaat naast EY’s Cross Towers ook uit de Rotterdamse panden Weenatoren (10.770 vierkante meter) en 200 Weena (17.491 vierkante meter) en drie kantoorgebouwen in Den Haag. Forum aan de Kalvermarkt in Den Haag (9261 vierkante meter) maakt deel uit van het stadhuiscomplex en is nagenoeg onverhuurd. Sirius (3381 vierkante meter) en Orion (2752 vierkante meter) zijn onderdeel van het naastgelegen multifunctionele complex De Resident. Forum is nagenoeg onverhuurd, Sirius heeft ook geen huurders.

CBRE Global Investors werd tijdens de transactie geadviseerd door CBRE, Jones Lang LaSalle, DTZ Zadelhoff en advocatenkantoor Houthoff Buruma. Blackstone werd bijgestaan door Loyens & Loeff, Cushman & Wakefield, Deloitte en Arcadis.