Johan Verlinden van Arthur D. Little naar SparkOptimus

18 december 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Op 1 november heeft Johan Verlinden de overstap gemaakt naar SparkOptimus. Verlinden is afkomstig van consultancybureau Arthur D. Little, waar hij ruim drie jaar werkzaam was.

Het Amerikaanse Arthur D. Little is het oudste – opgericht in 1886 – adviesbureau ter wereld en het hoofdkantoor zetelt in Boston. Wereldwijd heeft het zo’n duizend adviseurs in dienst in meer dan dertig vestigingen. Arthur D. Little adviseert opdrachtgevers op het snijvlak van strategie, innovatie en technologie met een focus op de sectoren telecommunicatie, energie, chemie en life science.

Johan Verlinden - SparkOptimus

Verlinden was werkzaam op de Amsterdamse vestiging. In 2010 begon hij als Business Analyst om vervolgens na een kleine drie jaar promotie te maken naar de Consultant rang. Na vier maanden in zijn nieuwe functie besloot Verlinden, die in Groningen econometrie studeerde, de overstap te maken naar SparkOptimus. Na zijn studie deed Verlinden ervaring op als marketing trainee in New Delhi en bestuurslid van AIESEC Amsterdam.

Verlinden blijft werkzaam in Amsterdam en gaat bij SparkOptimus aan de slag als Senior Associate. Het boutique management consultancy bureau richt zich met name op de digitale en online wereld. Onder de klanten kring behoren bedrijven als Ahold, Sara Lee, Aegon en Bol.com. In 2012 opende SparkOptimus drie internationale vestigingen, in Boston, Kopenhagen en Budapest.