Berenschot: Werksfeer belangrijkst voor fiscalisten

16 december 2013 Consultancy.nl

Een goede werksfeer en uitdagende opdrachten zijn de belangrijkste werk gerelateerde factoren voor fiscalisten. Deelname aan een winstregeling en het ontvangen van aandelenopties wordt binnen de fiscaliteit nauwelijks van belang gevonden voor de job satisfaction. Dit concluderen Berenschot en SDU Uitgevers in ‘Werken in de Fiscaliteit’, een onderzoek gehouden onder zo’n 350 fiscalisten.

De tevredenheid op het werk is voor de fiscalist in de eerste plaats te danken aan een goede sfeer en in de tweede plaats aan uitdagende opdrachten. Ook hoog scoren goede opleidingsmogelijkheden. De hoogte van het salaris komt op de vierde plaats. Deelname aan een winstregeling en het ontvangen van aandelenopties staat onderaan de wensenlijst van fiscale adviseurs.

Tevredenheid onder fiscalisten

Volgens Hans van der Spek, adviseur bij organisatieadviesbureau Berenschot en verantwoordelijk voor de uitvoering van het onderzoek, is het opvallend dat dit jaar een lager percentage van de respondenten aangeeft flexibele werktijden, telewerkmogelijkheden, minder werkdruk, opleidings-mogelijkheden, loopbaanmogelijkheden, minder filekilometers en baanzekerheid ‘belangrijk’ te vinden. “Blijven zitten waar je zit en gewoon lekker werken lijkt het motto in het huidige tijdsgewricht”.

Toch zijn er ook uitzonderingen onder de fiscalisten. Bijna eenvijfde (18%) van de fiscale adviseurs geeft aan momenteel ander werk te zoeken. Belangrijkste redenen hiervoor zijn betere ontwikkelings-mogelijkheden op de voet gevolgd door een hoger salaris én een betere werksfeer op een gedeelde tweede plaats.

Nieuws