Deloitte Gent verhuist naar nieuw duurzaam kantoor

23 december 2013 Consultancy.nl

In navolging van Deloitte Amsterdam krijgt ook de vestiging in het Belgische Gent een nieuw duurzaam onderkomen. Het adviesbureau heeft de Belgische projectontwikkelaar Banimmo in de arm genomen om een nieuw gebouw van zo’n 7.400 m² op te leveren. Het gaat om een van de grootste transacties van het jaar op de Belgische kantoormarkt.

Het aankomende Big 4 kantoor moet de huidige vestiging aan de Kortrijksesteenweg gaan vervangen. Vanaf het najaar van 2014 hoopt Deloitte intrek te kunnen nemen in het splinternieuwe kantoor, dat zes bovengrondse verdiepingen zal tellen. Daarnaast moeten er ook zo’n 160 parkeerplekken komen, voor een deel ondergronds. Deloitte zal het gebouw eerst huren op basis van een leasingovereenkomst van vijftien jaar.

Deloitte Genk

De reden dat Deloitte projectontwikkelaar Banimmo heeft benaderd voor dit project, is omdat het adviesbureau duurzamer wil worden. Daaronder valt onder andere de verlaging van het energieverbruik. In Gent mikt men daarom op een BREEAM-certificaat* met de score very good. Eerder wist Deloitte Amsterdam als eerste in Nederland beslag te leggen op een BREEAM-NL ‘ Outstanding’ ontwerpcertificaat.                

* Het BREEAM-certificaat beoordeelt gebouwen op hun duurzaamheid door een prestatieniveau toe te kennen op de schaal 1 tot en met 5.

Nieuws

Meer nieuws over