Deloitte hoofdkantoor op Zuidas bereikt hoogste punt

08 juli 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het nieuwe kantoor van Deloitte aan de Zuidas in Amsterdam heeft afgelopen week haar hoogste punt bereikt. Dit heeft projectontwikkelaar OVG Real Estate bekendgemaakt. Het duurzame gebouw van ruim 40.000 m2 wordt naar verwachting eind 2014 opgeleverd.
 
De mijlpaal werd vorige week gevierd door Carolien Gehrels (Wethouder Amsterdam), Peter Bommel (voorzitter Raad van Bestuur van Deloitte) en Jeppe de Boer (directievoorzitter OVG Real Estate*).

Deloitte in Amsterdam

Het Big 4 kantoor heeft momenteel drie vestigingen in de regio Amsterdam: Orlyplein (bij Sloterdijk), Dynamostraat en Laan van Kronenburg (Amstelveen). Naar verwachting worden twee of zelfs alle drie de kantoren eind 2014 ingeruild voor het nieuwe statige kantoor aan de Amsterdamse Zuidas. In het nieuwe gebouw zullen ongeveer 1.800 medewerkers gaan werken.

Deloitte kantoor - Zuidas

Duurzaam

Het nieuwe Deloitte kantoor heeft de afgelopen maanden veel media-aandacht gekregen binnen de vastgoed- en bouwsector voor de unieke duurzame prestaties van het gebouw. Het pand is het één na grootste gebouw ter wereld dat ooit een BREEAM-NL ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat heeft behaald**. Voor meer informatie zie ook de berichten ‘Nieuw Deloitte kantoor aan Zuidas zeer duurzaam’ en ‘Deloitte wil duurzaamste kantoor Amsterdamse Zuidas’.
 
* OVG Real Estate is projectontwikkelaar van het kantoor. Daarnaast zijn ook ABN AMRO Real Estate Finance (financier), VolkerWessels (bouwer), Eneco (energie) en de architectenbureaus PLP Architecture, OeverZaaijer en Fokkema & Partners Architecten betrokken bij het project.
 
** BREEAM (‘Building Research Establishment Environmental Assessment Method’) is de leidende en wereldwijd meest gebruikte methode voor het meten van de milieuprestaties van gebouwen. Het zet de standaard voor best-practice in duurzaam ontwerp en is de meetlat geworden om de milieuprestatie van een gebouw te beschrijven. Het prestatieniveau is gebaseerd op een schaal van 1 tot 5 (Pass, Good, Very Good, Excellent of Outstanding).