BDO & Ajax schenken Malawiaanse kinderen voetbalshirt

06 december 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eind november reisden medewerkers van het Eindhovense BDO met Stichting Edukans, een ontwikkelingsorganisatie gericht op onderwijs, af naar het voormalige Britse protectoraat Malawi. BDO is sinds vier jaar ambassadeur van deze stichting. Edukans zet zich in om de kwaliteit van onderwijs te verbeteren in verschillende landen in de wereld. Met name in Afrika. Door de uitstekende contacten met Ajax, heeft BDO de Amsterdamse voetbalclub bereid gevonden om Malawiaanse schoolkinderen de rood-witte tenues te schenken.

Onder de meegereisde BDO-medewerkers bevonden zich ook Ard Lucassen en Marlieke van Rens, bestuursleden van het BDO Fonds. Opgetogen vertelt laatstgenoemde over de reactie van de kinderen bij het krijgen van hun shirts: “Het was hartverwarmend om hun reacties te horen. ‘Volgende week spelen we een wedstrijd tegen een school hier uit de buurt, dan mogen we de shirts aan. Ik weet zeker dat we gaan winnen!’ Door de projecten van Edukans en haar lokale partnerorganisaties komen hun dromen in elk geval een stukje dichterbij. Het was een bijzondere ervaring en ik ben Ajax erg dankbaar voor hun betrokkenheid”.

BDO en Ajax schenken Malawiaanse kinderen voetbalshirt

Accountants- en adviesbureau BDO, dat meer dan 25 vestigingen heeft in Nederland, is sinds 2002 official sponsor van de Amsterdamse club. Onderdeel van deze samenwerking is de mogelijkheid voor klanten en relaties van BDO om thuiswedstrijden van Ajax te bezoeken.