Kurt Salmon en KPMG begeleiden Boards & More deal

06 december 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Private equitybedrijf EMERAM heeft eind november Boards & More overgenomen, een van de grootste producenten van Kitesurfing en Windsurfing producten ter wereld. De investeerders betalen zo’n €39 miljoen voor het Oostenrijkse bedrijf. EMERAM werd tijdens de transactie bijgestaan door onder meer adviesbureaus KPMG en Kurt Salmon.

Boards & More heeft vier welbekende merken binnen de Kitsurfing en Windsurfing markt: North Kiteboarding, Northsails, ION en Fanatic. Het bedrijf is gevestigd in Molln, Oostenrijk, en heeft een omzet van €45 miljoen (FY2012).

EMERAM is een private equitybedrijf dat zich richt op het kopen van veelbelovende middelgrote bedrijven in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Kurt Salmon en KPMG begeleiden Boards & More deal

Gedurende de transactie huurde EMERAM Kurt Salmon in om een commerciële due dilligence door te voeren. Big 4 kantoor KPMG voerde zowel een financiële due dilligence door en ondersteunde het PE-bedrijf met belastinggerelateerde diensten.

“De ervaring en het netwerk van EMERAM zal het ons niet alleen mogelijk maken om onze bestaande business significant te laten groeien, maar ook om uit te breiden naar nieuwe segmenten, waardoor we Boards & More naar een volgende ontwikkelingsfase kunnen tillen” zegt Till Eberle, CEO van Boards & More. Zo betrad het bedrijf onlangs nog de markt voor high performance fietskleding en met de kapitaalinjectie wil Boards & More haar aanwezigheid in deze markt verder versterken.

Juridisch advies kwam van bpv Hügel (een van Oostenrijk’s top advocatenkantoren), Wenger & Vieli (een Duits advocatenkantoor) en Watson, Farley & Williams (een internationale advocatenorganisatie).