Altman Solon opent kantoren in Singapore en Sydney

21 mei 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Altman Solon, een internationaal adviesbureau dat zich toelegt op de sector telecom, media en technologie (TMT) breidt uit naar de Aziatisch-Pacifische regio, waar het kantoren heeft geopend in Singapore en Sydney.

Met zo’n 300 consultants, gespecialiseerd in strategie, operations, go-to-market en fusie- en overnamediensten voor TMT-klanten, is Altman Solon een van ’s werelds grootste pure-play-spelers in zijn segment. Het bedrijf kwam vorig jaar voort uit de fusie tussen het Amerikaanse Altman Vilandrie & Company en het Europese Solon Management Consulting. 

Het consultancykantoor zet nu zijn wereldwijde expansie voort met de opening van zijn eerste kantoor in Azië. De hub in Singapore is het tiende kantoor van de organisatie wereldwijd en volgt op de eerdere opening van een locatie in Mexico-Stad eind 2020. Altman Solon heeft nog geen kantoor in Nederland.

Altman Solon opent kantoren in Singapore en Sydney

“Singapore biedt ons toegang tot strategische klanten in Zuidoost-Azië”, laat managing partner Patrick Bellenbaum weten. Het kantoor wordt geleid door Ben Happel, een director die sinds 2003 bij Altman Solon werkt. 

Kort na de opening van het kantoor in Singapore maakte Altman Solon ook de overname bekend van het in Sydney gevestigde Venture Consulting, een gespecialiseerd TMT-adviesbureau. Venture Consulting werd opgericht in 2009 en bestaat – afgaande op gegevens van LinkedIn – uit een team van vijftien personen.

De twee adviesbureaus werkten eerder al samen op basis van klantenuitwisseling. “Samenkomen was een gemakkelijke beslissing. We delen de toewijding van Altman Solon om het toonaangevende TMT-gespecialiseerde adviesbureau in onze regio op te bouwen”, laten Justin Jameson en David Bornstein weten, inmiddels partners bij Altman Solon in Australië.