Berenschot bekijkt overhead Doetinchem en Winterswijk

11 december 2013 Consultancy.nl

De gemeenten Doetinchem en Winterswijk hebben Berenschot ingehuurd om te onderzoeken of de twee gemeenten meer kunnen samenwerken op het gebied van ondersteunende functies. Het onderzoek is begin december gestart en wordt naar verwachting eind januari 2014 afgerond.

Doetinchem en Winterswijk hebben in de afgelopen maanden al diverse verkenningen met andere gemeenten uitgevoerd, maar nog niet met elkaar. Organisatieadviesbureau Berenschot gaat nu in opdracht van de twee gemeenten een verkennend onderzoek uitvoeren naar de meerwaarde van samenwerking op het gebied van de zogenoemde ‘overheadfuncties’. Daarbij gaat het om ondersteunende functies op het gebied van management, personeelszaken, automatisering, financiën, juridische zaken, bestuurszaken, facilitaire dienst en communicatie.

Berenschot bekijkt overhead Doetinchem en Winterswijk

Efficiencywinst

De verwachting is dat samenwerking beide gemeenten voordelen oplevert. Naast meer kwaliteit, meer efficiency en minder kwetsbaarheid in de uitvoering van taken, liggen er kansen om  te besparen op de kosten van de bedrijfsvoering. Daarmee verbetert de dienstverlening aan de inwoners van Doetinchem en Winterswijk. Daarnaast biedt samenwerking ook nieuwe kansen voor de medewerkers van beide gemeenten.

In een persbericht laten Doetinchem en Winterswijk weten dat het onderzoek zodanig wordt uitgevoerd dat aansluiting van andere gemeenten mogelijk is.

Nieuws