PgMP certificering voor Bisnez manager Michiel Dijkman

21 november 2013 Consultancy.nl

Michiel Dijkman, programmamanager bij Bisnez Management, is onlangs door het Project Management Institute gecertificeerd als ‘Program Management Professional’ (PgMP). Dijkman is hiermee pas de zesde programmamanager in Nederland die beschikt over het certificaat. Wereldwijd beschikken zo’n 1.000 programmamanagers over de PgMP certificering.

Het Project Management Institute (PMI) is een van de belangrijkste wereldwijde organisaties voor de projectmanagement beroepsgroep. Hun netwerk bestaat naar eigen zeggen uit meer dan 700,000 professionals in meer dan 100 landen. Het kennisinstituut heeft 8 voornaamste certificeringen, waaronder die van PgMP. Om in aanmerking te komen moeten programmamanagers meer dan 6,000 uur ervaring hebben in het leiden van programma’s en nog eens 6,000 uur met projectmanagement.

PgMP certificering

De PgMP certificering bestaat uit 2 evaluaties: het behalen van een toets van kennis en ervaring en het slagen voor een examen, bestaande uit circa 170 vragen met betrekking tot zowel theoretische kennis als relevante praktijk ervaring. Het hele traject neemt zo’n 14 maanden in beslag.

Michiel Dijkman - Bisnez Management

Michiel Dijkman heeft een jarenlang track record opgebouwd op het gebied van programma- en projectmanagement. Na eerst bijna 12 jaar gewerkt te hebben als Officier Vlieger voor de Koninklijke Marine maakte hij eind jaren ’90 zijn intrede in de wereld van projectmanagement. Tussen 1999 en 2003 werkte hij als programmamanager voor Getronics, in zijn laatste functie was hij ook lid van het bestuur van Getronics Consulting (tegenwoordig KPN Consulting)*. In 2004 maakte hij de overstap naar Bisnez Management, dat een jaar daarvoor werd opgericht door Frans den Boer. Namens Bisnez heeft Dijkman in de afgelopen tien jaar projecten en transformaties geleid bij onder meer zorgdienstverlener VvAA, de Rijksgebouwendienst, het Kadaster, Delta Lloyd en RDW.

“Voor al onze projectmanagers geldt dat ze gecertificeerd zijn bij Prince, MSP en/of  IPMA of in een certificeringstraject zitten” zegt Frans den Boer, Directeur van Bisnez. “Maar met het behalen van de PgMP certificering toont Michiel aan dat hij tot een van de zwaargewichten behoort binnen de Nederlandse projectmanagementbranche. We zijn trots op deze mijlpaal”.

* In september 2011 werd Getronics Consulting gerebrand naar KPN Consulting.

Nieuws