Bert den Ouden leidt energiepraktijk van Berenschot

21 november 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bert den Ouden (1957) is begin november in dienst getreden bij Berenschot. Hij is afkomstig van energiebeurs APX, waarvan hij sinds de oprichting in 1999 algemeen directeur was. Bij het Utrechtse organisatieadviesbureau wordt Den Ouden als Managing Director medeverantwoordelijk voor het opzetten van de unit ‘Energy en Sustainability’.

Den Ouden heeft jarenlange ervaring opgedaan in de energiebranche. Na het afronden van zijn studie aan de Universiteit van Leiden begon hij zijn loopbaan bij CE Delft, een advies- een onderzoeksbureau uit Delft. Na zo’n vijf jaar maakte Den Ouden de overstap naar het Ministerie van Economische Zaken, waar hij zich met name bezighield met energievraagstukken zoals de liberalisering van de elektriciteitsmarkt, de invoering van duurzaamheidswetgeving en decentrale energieproductie. Eind jaren ’90 werkte hij nog twee jaar voor Energie-Nederland, de belangenbehartiger van de energiebranche, om vervolgens bij APX aan de slag te gaan. Sinds de oprichting van het energiebedrijf vervulde Den Ouden de functie van algemeen directeur.

Bert den Ouden - Berenschot

Naast zijn advies werkzaamheden blijft Bert den Ouden ook een dag in de week General Director van Flexiblepower Alliance Network. Deze stichting beoogt om duurzame energie en flexibele vraag aan elkaar te koppelen middels de ‘PowerMatcher’. Hiermee kunnen lokale projecten en collectieven hun vraag en (duurzaam) aanbod afstemmen en onderling uitwisselen.