Ex Atos EVP Jos Bleije topman ICT Automatisering

19 november 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Jos Bleije, tot voor kort nog Executive Vice President bij Atos, is aangesteld als de nieuwe topman van ICT Automatisering. Hij volgt Carlo D'Agnolo op, die afgelopen weekeinde zijn functie als CEO en bestuurder neerlegde. Bleije begint op 1 december.

In een persbericht laat ICT Automatisering weten dat het vertrek van D'Agnolo “in goed onderling overleg” is genomen. D'Agnolo werkte drie jaar bij ICT Automatisering. Hij voerde de afgelopen drie jaar een nieuwe strategie door bij ICT Automatisering, waarbij het bedrijf meer inzet op eigen specialistische kennis.

Jos Bleije nieuwe topman ICT Automatisering

Jos Blejie beschikt over uitgebreide ervaring in het leiding geven aan organisaties in de consulting sector en ICT. Hij heeft in de afgelopen jaren diverse leidinggevende functies bekleed bij Atos, en eerder bij IBM Global Services en HP/EDS. Daarvoor heeft hij ook jarenlang als auditor gewerkt bij PwC. Omdat Bleije het roer pas begin december overneemt is Theo van der Raadt, voorzitter van de Raad van Commissarissen, als tijdelijk bestuurder aangewezen voor de tussenliggende periode.

ICT Automatisering is in 1978 opgericht, destijds als een softwarebedrijf. Het IT bedrijf heeft zich in de afgelopen drie decennia opgebouwd tot een internationale full service diensterlener, met vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen. ICT Automatisering heeft een omzet van bijna €80 miljoen. De laatste maanden is het relatief onrustig bij ICT Automatisering. Zo heeft detacheringbureau DPA zijn belang in het bedrijf fors opgevoerd (tot 20%) en is het momenteel nog in gesprek met ingenieursbureau Brandfort over een mogelijke fusie.