NXP besteedt recruitmentproces uit aan Accenture

12 november 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

NXP Semiconductors heeft haar recruitment-activiteiten voor Europa en Azië Pacific uitbesteed aan Accenture. Het internationale adviesbureau gaat de komende 10 jaar alle aspecten van het totale recruitmentproces van NXP beheren.

Onder het zogeheten Recruitment Process Outsourcing (RPO) contract zal Accenture het volledige wervingsproces voor zijn rekening nemen. Dit omvat het vinden (search) en het benaderen (sourcing) van de meest gekwalificeerde kandidaten. Om deze doelgroep te bereiken zal Accenture gebruik maken van een wereldwijd netwerk van ruim 2.500 gespecialiseerde recruiters. Ook zal het adviesbureau de lead nemen in het aantrekken en aannemen van talent. Gedurende het hele proces zal Accenture gebruik maken van de nieuwste technieken op het gebied van recruitment, zoals analytics, talenttracking software, gamification en social media.

NXP besteedt recruitmentproces uit aan Accenture

Volgens Ben Immink, Vice President HR van NXP, komt de samenwerking tegemoet aan de uitdagingen in de hoog gespecialiseerde semiconductorindustrie. “Het vinden en aantrekken van het juiste talent op het juiste moment wordt steeds lastiger” aldus Immink. “We hebben een gestroomlijnd recruitment-proces nodig dat goed inzicht geeft in de status van het proces. Accenture is in staat dat te leveren”.

“Het is in de complexe semiconductorindustrie een hele onderneming om de juiste gekwalificeerde mensen te vinden en aan te trekken” zegt Ellen van Essen, Managing Director Electronics & High-Tech bij Accenture. “Gebruikmakend van onze kennis van zowel de semiconductorindustrie als recruitment, zullen we NXP helpen deze uitdaging te adresseren met de inzet van een meer gestructureerd proces dat talent snel en effectief identificeert, aantrekt en behoudt”.