Berenschot helpt Novak met ontwikkeling nieuwe koers

23 oktober 2013 Consultancy.nl

De belangenbehartiger voor MKB-accountantskantoren, Novak, heeft adviesbureau Berenschot ingeschakeld om te onderzoeken hoe het de rol van belangenbehartiger voor de MKB accountancy-branche kan versterken. De resultaten van het onderzoek worden op 7 november toegelicht.

Novak staat net als veel brancheverenigingen onder druk van leden om meer waarde toe te voegen. Nadat over de afgelopen periode diverse kritische noten naar boven kwamen drijven besloot Novak in het voorjaar om het sentiment onder MKB-accountantskantoren te peilen. In de zomer organiseerde de belangenbehartiger vier regiobijeenkomsten en werden kantoren op individuele basis bezocht. In totaal werden zo’n 170 AA’s en RA’s geïnterviewd.

Berenschot - NOVAK

De conclusie van de inventarisatie was helder: de MKB-accountant voelt zich onvoldoende gehoord en vertegenwoordigd.

Novak besloot vervolgens om te onderzoeken hoe het de rol van belangenbehartiger voor de MKB accountancybranche kan versterken. Berenschot is ingehuurd om het traject te begeleiden. Op 7 november, tijdens de Novak-bijeenkomst 'Belangenbehartiging MKB-accountant' in het kantoor van ABN AMRO aan de Zuidas, wordt bekendgemaakt welke koers Novak zal gaan varen.

Nieuws

Meer nieuws over