L.E.K. Consulting opent kantoor in Sao Paulo, Brazilie

27 september 2013 Consultancy.nl

L.E.K. Consulting heeft zijn eerste kantoor in Zuid-Amerika geopend. De wereldwijde strategy en management consulting organisatie heeft São Paulo in Brazilië als vestigingsplaats uitgekozen. Alumni van McKinsey & Company en Monitor zijn aangesteld als Managing Partners van het Braziliaanse kantoor.

Met de opening van het nieuwe kantoor heeft L.E.K. momenteel 23 wereldwijde kantoren. In maart van dit jaar opende het nog een vestiging in Seoul, Zuid-Korea.

“30 jaar geleden hadden onze oprichters de visie om een wereldwijde business te creëren*” zegt Stuart Jackson, sinds begin 2013 Global Managing Partner van L.E.K. “Met een sterke vraag naar onze consulting diensten in Zuid-Amerika, was het openen van een kantoor in Brazilië een logische stap. Onze doelstelling is het bouwen van een lange termijn footprint in Brazilië, ’s werelds 7de economie”. 

LEK Consulting - Sao Paulo

Managementteam

Maurício França en Paulo Vandor zijn benoemd tot Managing Partners van het kantoor. Maurício França is afkomstig van EIA in het Midden-Oosten**, waar hij investment director was. Daarvoor werkte hij meer dan 10 jaar in de adviesbranche., voor Delta Partners (internationale management consultancy), Everis (wereldwijde aanbieder van professionele diensten) en McKinsey & Company. Paulo Vandor werkte hiervoor 12 jaar bij Monitor en 2,5 jaar voor McKinsey & Company in São Paulo.

“Sinds de Braziliaanse economie is gestabiliseerd, zijn er veel niet aangegrepen kansen in de markt” zegt Vandor. “L.E.K. is vastbesloten om business leiders in de regio van geloofwaardig advies en innovatief denkvermogen te voorzien”.

* L.E.K. Consulting is in 1983 opgericht door drie Bain & Company partners. L.E.K. Consulting heeft tegenwoordig meer dan 900 consultants en kantoren in Europa, de Verenigde Staten, Azië en Australië. Het adviesbureau richt zich op vraagstukken op het gebied van strategie, finance, marketing & sales en operations.

** The Emirates Investment Authority (EIA) is een vermogensbeheerder in eigendom van de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

Nieuws

Meer nieuws over